Afbeelding
Foto: Wolfgang Vogt via Pixabay

Maak jij het dieven niet te gemakkelijk?

23 mei 2023 om 07:29 Partnercontent

Het is een veelvoorkomend misverstand dat alleen huizen met waardevolle bezittingen het doelwit zijn van inbrekers. In werkelijkheid worden juist huizen van mensen die denken dat er niets te halen valt, vaak het slachtoffer van woninginbraken. Inbrekers richten zich namelijk vaak op huizen waar de beveiliging zwak is en waarvan ze vermoeden dat er minder waakzaamheid is. Ze kijken naar signalen zoals onafgesloten ramen, afwezigheid van beveiligingssystemen en een verwaarloosde uitstraling. Het idee dat er “niets te halen valt” kan juist aantrekkelijk zijn voor inbrekers, omdat ze verwachten onopgemerkt te kunnen blijven en zonder verzet toegang te krijgen tot het pand. Daarom is het belangrijk om eens te kijken wat je kunt doen om je woning beter te beveiligen. Wij laten je zien hoe je dit aan de hand van Univé goed en voordelig kunt regelen. 

Een alarmsysteem van Univé

Univé biedt een Veilig Wonen verzekering waarmee jij een alarmsysteem voor je huis installeren kunt. Je krijgt dan een geavanceerd alarmsysteem. Het hebben van een zichtbaar alarmsysteem creëert een directe ontmoedigende factor voor potentiële inbrekers. Het signaleert namelijk dat je huis beveiligd is en dat een inbraakpoging gevolgen zal hebben. Inbrekers willen immers snel en onopgemerkt hun slag slaan, zonder aandacht te trekken. Wanneer ze geconfronteerd worden met een alarmsysteem, worden ze geconfronteerd met het risico op detectie en activering van een luide sirene. Dit vergroot de kans dat ze worden betrapt of dat ze het doelwit verlaten om niet ontdekt te worden. Bovendien kunnen moderne alarmsystemen gekoppeld worden aan jouw telefoon, waardoor jij direct actie kunt ondernemen bij een inbraakpoging.

Hoe zit het met jouw huisdieren? 

Veel mensen hebben huisdieren in hun woning rondlopen. Betekent dit dat een alarmsysteem steeds afgaat omdat deze beweging in de woning ziet? Uiteraard niet. Moderne alarmsystemen zijn uitgerust met geavanceerde camera’s die niet alleen inbrekers detecteren, maar ook in staat zijn om huisdieren te onderscheiden. Deze slimme technologie zorgt ervoor dat je alarm niet onnodig afgaat wanneer je kat of hond door de woning loopt. De camera’s kunnen het verschil zien tussen een menselijke indringer en een huisdier, dankzij geavanceerde algoritmen en bewegingsdetectie. Hierdoor wordt voorkomen dat huisdieren per ongeluk het alarm activeren en onnodige paniek veroorzaken. Het systeem is zo ontworpen dat het rekening houdt met de aanwezigheid van je geliefde huisdieren, terwijl het nog steeds een betrouwbare bescherming biedt tegen ongeautoriseerde toegang. 

Sluit je verzekering vandaag nog af

Als jij ook een alarmsysteem via Univé wilt regelen, vraag dan vandaag nog deze verzekering aan. Je krijgt dan je alarmsysteem thuisbezorgd. Het installeren van je alarmsysteem is eenvoudig en kan gemakkelijk door jezelf worden gedaan. Met de duidelijke instructies en gebruiksvriendelijke handleidingen kun je het systeem in slechts een half uur zelf installeren. Je hebt geen uitgebreide technische kennis nodig. Mocht je echter de voorkeur geven aan professionele hulp, dan kun je via Univé ook een installateur regelen die de installatie voor je uitvoert. Bekijk de site, bekijk je polis en sluit je verzekering vandaag nog af. Zo is je woning in een mum van tijd optimaal beveiligd tegen inbrekers. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie