Afbeelding
Foto: Pexels

Hoe werkt een bedrijfsautoverzekering online afsluiten?

15 november 2023 om 12:16 Partnercontent

Begeef je je veel op de weg voor zakelijke doeleinden, dan is het hebben van een bedrijfsautoverzekering extra belangrijk. Je kunt namelijk eenvoudig in een ongeluk verzeild raken, door onoplettendheid van een medebestuurder of door jezelf. Ook kan het zomaar gebeuren dat je met pech langs de kant van de weg komt te staan – één van de grootste nachtmerries als bestuurder van een bedrijfsauto. Je hele drukke agenda voor die dag kan door pech plots worden weggevaagd. Wil je zo veilig mogelijk de weg op én met de garantie dat indien dat nodig is je snel geholpen wordt? Dan is een bedrijfsautoverzekering online afsluiten de beste keus die je kunt maken.

Met alleen een WA voldoe je al aan de wettelijke verplichting

Elke bedrijfswagen in Nederland moet WA verzekerd zijn. Daarmee ben je namelijk verzekerd tegen schade aan anderen. Schade aan je eigen auto is hier niet bij ingegrepen. Daarvoor zijn er de WA+ en de All Risk. In totaal is er dus keuze uit 3 verschillende pakketten. Een verzekeraar als Univé heeft het je zo eenvoudig mogelijk gemaakt het pakket te vinden dat alles biedt waar jij naar zoekt. Sowieso is de WA de beste keuze voor bestelauto’s vanaf een leeftijd van 9 jaar. Kortom, de Wettelijke Aansprakelijkheid is het meest geschikt voor de wat oudere wagens. Dat wil echter niet zeggen dat het niet mogelijk is om een WA af te sluiten voor een gloednieuwe bestelauto. Het is alleen de vraag of dat slim is.

Ook verzekerd zijn tegen ruitschade? Kies dan ten minste voor WA+

Vanuit de WA+ worden er al veel meer soorten schades vergoed. Behalve dat schade veroorzaakt aan anderen ook hier deel uitmaakt van het pakket, zijn onder meer ook diefstal en brand gedekt. Ruitschade is tevens inbegrepen bij de WA+, ook wel Beperkt Casco genoemd. Mocht je met je bestelauto nietsvermoedend op de weg rijden en de voorruit plots geraakt worden door een opspattend steentje, dan hoef je je met de WA+ geen zorgen te maken over de reparatiekosten. Ook inbraak valt onder de WA+, iets waar bestelauto’s vaak mee te maken hebben. Veel van de wagens hebben immers allerlei apparatuur en/of gereedschappen aan boord, die voor inbrekers mogelijk interessant kunnen zijn. Dankzij de Beperkt Casco kun je onbezorgd in slaap vallen.

Dit moet je weten over vrachtwagenverzekering online afsluiten

Tot slot is er nog de All Risk (Volledig Casco). Dit pakket biedt de meest uitgebreide dekking van het drietal. Het is overigens het enige pakket dat ook schade aan de eigen auto vergoed, zoals na een aanrijding. Ook ben je hiermee standaard verzekerd voor de vervangingswaarde. Heb je juist oren naar een vrachtwagenverzekering online afsluiten, dan werkt dit bij Univé precies hetzelfde als voor de bedrijfsauto. Je vult in het gele blokje op de website het kenteken in van het desbetreffende busje of vrachtwagen, je klikt aan dat het om een zakelijke verzekering gaat en beantwoordt de korte overige vragen. Binnen slechts enkele minuten heb je al duidelijkheid over de maandelijkse premie, inclusief eventuele kortingen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie