Afbeelding
Foto door Aaron Curtis via Pexels

De voordelen van full operational lease voor ondernemers

4 december 2023 om 12:07 Partnercontent

Full operational lease is een populair alternatief voor het kopen van een auto. In plaats van de auto in één keer te betalen, huur je deze voor een bepaalde periode. Dit kan zowel privé als zakelijk. Bij zakelijk leasen is het mogelijk om een occasion te leasen. Dit heeft zo zijn voordelen.

Zakelijk een occasion leasen

Het leasen van een zakelijke occasion biedt ondernemers veel voordelen. Ten eerste is het financieel aantrekkelijk. Een occasion is over het algemeen goedkoper dan een nieuwe auto. Dit betekent dat je maandelijkse leasekosten ook lager zullen zijn. Daarnaast hoef je geen grote investering te doen. Je betaalt alleen een vast bedrag per maand. Dit geeft ondernemers de mogelijkheid om hun financiën beter te plannen en te budgetteren.

Een ander voordeel van full operational lease is dat je geen omkijken hebt naar onderhoud en reparaties. Bij full operational lease zijn deze kosten namelijk inbegrepen. Dit betekent dat je geen onverwachte kosten hebt en dat je altijd in een goed onderhouden auto rijdt. Dit is vooral handig voor ondernemers die veel kilometers maken en dus regelmatig onderhoud nodig hebben.

Waar moet je op letten bij full operational lease?

Bij het leasen van een zakelijk occasion lease zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de kilometerstand en de staat van de auto. Een occasion kan al wat kilometers op de teller hebben staan, maar dit betekent niet direct dat de auto van slechte kwaliteit is. Het is verstandig om het onderhoudsboekje te bekijken en eventueel een proefrit te maken.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de leasevoorwaarden. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de looptijd, de hoogte van het maandbedrag en de eventuele kosten bij voortijdige beëindiging van het contract. Ook is het handig om te kijken naar de mogelijkheid tot overname of verlenging van het leasecontract.

Geen zorgen meer om onderhoud

Full operational lease biedt ondernemers veel voordelen. Het is financieel aantrekkelijk, je hebt geen omkijken naar onderhoud en reparaties en je kunt je financiën beter plannen. Let bij het leasen van een zakelijke occasion wel goed op de kilometerstand, de staat van de auto en de leasevoorwaarden. Zo kun je optimaal profiteren van de voordelen van full operational lease.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie