Afbeelding
Foto: Getty Images

Alles wat je moet weten over private lease

25 september 2023 om 19:45 Partnercontent

Private lease is een erg bekende term, en dat is met een reden. Met private lease kun je namelijk gewoon in een auto rijden, zonder dat je dezelfde financiële lasten hebt als bij het kopen van een auto. Wil je graag een eigen auto, maar heb je niet de financiële ruimte om in één keer een groot geldbedrag uit te geven? Dan is private lease waarschijnlijk een goede oplossing hiervoor. In deze blog delen wij alle informatie die je moet weten over een private leaseauto. 

Hoe werkt private lease?
Private lease is een autoleaseconstructie die speciaal bedacht is voor particulieren. Voor het leasen van een auto sluit je een contract af van een looptijd van een aantal maanden. Het gaat hier om minimaal 12 maanden, en het loopt op tot 60 maanden. Met een private lease rijd je in een jong gebruikte auto. Je rijdt dus een mooie auto, voor een maandelijks bedrag. Dit is vooral erg geschikt voor mensen die in een situatie zitten waarin ze niet direct een groot geldbedrag uit kunnen geven. Het is dus de perfecte mogelijkheid om in een auto te rijden, zonder dat je te maken krijgt met de reguliere kosten en het onderhoud.

De kosten van private lease
De voornaamste reden waarom mensen kiezen voor een private lease, is omdat je hierbij geen eenmalige grote uitgave hoeft te doen. Daarnaast staan de maandelijkste kosten vast, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Transparantie is dus een van de grootste voordelen van een private leaseauto. Als je een private leasecontract afsluit, bijvoorbeeld een Peugeot ocassion lease, hoef je geen losse kosten te betalen voor de belasting, afschrijving, het onderhoud en de verzekering. Dit zit allemaal bij de maandelijkse prijs inbegrepen. De kosten van je private lease hangen af van verschillende factoren, zoals de auto die je kiest en het aantal kilometers dat je gemiddeld rijdt. Een voordeel aan het rijden van een gebruikte auto, is dat de kosten een stuk lager liggen dan bij een nieuwe auto, terwijl de auto nog net zo comfortabel en goed rijdt. 

Hoe kies je de juiste auto?
Er zijn natuurlijk veel verschillende auto’s waar je uit kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een Opel occasion lease, maar ook een Hyundai occasion lease of een Ford occasion lease. Houd bij het kiezen van een leaseauto rekening met jouw persoonlijke situatie. Heb je een groot gezin? Dan is het verstandig om voor een grotere auto te kiezen. Rijd je vaak in je eentje en af en toe met een paar anderen? Dan kun je ook kiezen voor een kleine en compacte auto. Bedenk voor het maken van een keuze ook goed wat je wensen zijn. Een schakel of een automaat? Wil je een speciale kleur of maakt dat niet uit? Zo kies jij de perfecte auto uit voor jouw situatie. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie