Vergrijzing heeft grote gevolgen voor Edese samenleving

5 oktober 2022 om 16:27 Politiek Roos Koole / ANP
Afbeelding

EDE ,,De bevolking in Nederland, en dus ook in Ede, vergrijst. In 2030 zal naar verwachting tussen de 10 en 12 procent van de Edese inwoners 75 jaar of ouder zijn. Deze vergrijzing heeft gevolgen voor de samenleving”, schrijft het college in een memo aan de gemeenteraad. Adviesbureau Atrivé heeft onder de titel ‘Naar een divers woonzorglandschap’ onderzoek uitgevoerd naar de ‘kwantitatieve en kwalitatieve vraag naar woonvormen met zorg, het aanbod daarvan en de mismatch tussen beide’. 

,,Het aantal senioren met een hulp- of zorgvraag zal sterk stijgen, eenzaamheid onder ouderen zal toenemen, het aantal mantelzorgers neemt af. Daarnaast zijn er externe factoren die gevolgen hebben voor de situatie van senioren: ouderen blijven (nog) langer zelfstandig thuis wonen, doordat er geen extra capaciteit bijkomt van verpleeghuizen. De ..

PREMIUM
Afbeelding
Politiek Steeds meer graafschade door aanleg glasvezel
PREMIUM
Afbeelding
Politiek Gemeente Ede gaat uit van vertrouwen bij controle op bijstandsfraude
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu ‘Hopelijk is dít het gouden ei in de strijd tegen vogelgriep’
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal FC Jeugd geeft het in slotfase weer weg
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Tot 12.500 auto’s dagelijks op ‘nieuwe’ Parklaan
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Iris uit Lunteren is advocaat op de Zuidas: ‘Rust platteland is niets voor mij’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.