Afbeelding
Archief | pixabay

Edese vrouw krijgt 2,5 jaar cel voor betrokkenheid bloedprikbende

18 juli 2020 om 12:10 Rechtbank

EDE Rechtbank Midden-Nederland heeft de 21-jarige Laura D. uit Ede veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar voor betrokkenheid bij de zogenoemde 'bloedprikbende'. In oktober vorig jaar heeft de verdachte oudere mensen opgelicht en bestolen, terwijl ze zich voordeed als zorgmedewerker die bloedonderzoek kwam doen. Haar 23-jarige medeverdachte uit Utrecht werd vrijgesproken, vanwege gebrek aan bewijs.

Veroordeelde Laura D. heeft de babbeltrucs gebruikt in onder andere Utrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Eindhoven. Onder het mom van 'bloed prikken' wist D. binnen te komen bij ouderen, waarna ze hun bloed prikte. Vervolgens vertelde ze dat de bloedwaarden niet in orde waren. Voor het bloedprikken en voor eventuele benodigde medicijnen liet de vrouw haar slachtoffers met hun pinpas betalen. D. kon op die manier pincodes en -passen achterhalen. Kort nadat ze de woning van slachtoffers had verlaten, bleek dat ze voor duizenden euro's met de gestolen passen had gepind. 

CELSTRAF ,,Met deze specifieke babbeltruc is een nieuw dieptepunt bereikt," zo stelt de rechtbank. ,,De verdachte heeft niet alleen misbruik gemaakt van het vertrouwen van kwetsbare ouderen, maar heeft ook hun lichamelijke integriteit geschonden door in een aantal gevallen daadwerkelijk in de vinger te prikken. Daarom heeft de rechtbank de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en zes maanden."

Deze celstraf valt lager uit dan de vijf jaar die door de officier van justitie was geëist. Dit komt doordat de rechtbank de verdachte heeft vrijgesproken van een aantal andere strafbare feiten, die ze volgens de officier zou hebben gepleegd. Rechtbank Midden-Nederland achtte echter dat hiervoor te weinig bewijs was.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie