Afbeelding
Pixabay

Man (26) krijgt tbs voor aanvallen onderbuurman

Rechtbank

EDE (APA) Aan de 26-jarige man, die vorig jaar aan de Rembrandtlaan in Ede onder invloed van waanbeelden een onderbuurman met een mes toetakelde, is door de rechtbank in Arnhem tbs met dwangverpleging opgelegd. Hij is volledig ontoerekeningsvatbaar voor zijn daden. Het slachtoffer overleefde de aanval ternauwernood.

De verwarde man hoorde stemmen in zijn hoofd die zeiden dat de onderbuurman, een 30-jarige pabo-student, hem wilde aanvallen. Om dat voor te zijn, drong hij de woning van de student binnen en stak op het slachtoffer in. Die liep naast meerdere steekwonden een klaplong op en een slagaderlijke bloeding in zijn been. Enkele dagen voor de steekpartij had de man de onderbuurman en agenten bedreigd, toen zij vanwege geluidsoverlast bij hem aan de deur kwamen.

De 26-jarige gaf de steekpartij toe, maar zei dat hij door de stemmen niet anders kon. Omdat de man lijdt aan en psychische stoornis die zijn handelen volledig beheersten, vindt de rechtbank hem niet strafbaar. Wel moet hij ruim 30.000 euro schadevergoeding en smartengeld aan het slachtoffer betalen.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Gudo van Dronkelaar zit nog steeds op voetballen
PREMIUM
Afbeelding
SDS '55 hervat tweede competitiehelft met solide zege op VV Barneveld
PREMIUM
Afbeelding
Blauw Geel '55 verliest onnodig van ONA'53
advertentie