Afbeelding
De Peppel Ede

Banenzwemmers weer welkom bij de Peppel in Ede

Recreatie

EDE Zwembad de Peppel in Ede gaat gefaseerd weer open. Vanaf woensdag 13 mei zijn banenzwemmers vanaf 7.00 uur welkom in het bad. Ook de verenigingen kunnen weer gebruikmaken van de faciliteiten, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.

In het gebouw is een looproute gemaakt, waardoor er eenrichtingsverkeer ontstaat. Banenzwemmers kunnen daarnaast kiezen uit vier extra brede banen voor verschillende snelheden. Zo halen zwemmers elkaar niet in en komen ze niet binnen de 1,5 meter van elkaar. 

Bezoekers nemen hun spullen mee naar de zwemzaal en leggen deze vervolgens op een daarvoor bedoelde plaats neer. Na het zwemmen kan er omgekleed worden in de kleedhokjes en gaan bezoekers naar buiten zonder in het zwembad te douchen.

[PROEF] Het zwembad heeft maandagmorgen met personeelsleden een proef gedraaid om te zien of de gekozen maatregelen geschikt waren. ,,We zijn erg blij dat we weer open kunnen. Deze eerste fase met alleen banenzwemmers en verenigingen geeft ons de gelegenheid om stap voor stap te zien hoe het gaat en de juiste keuzes te maken voor het vervolg", zegt Tim van de Kolk, manager zwemzaken.

Zwemlessen en andere activiteiten zullen in een latere fase worden opgestart. Wanneer dat precies zal zijn, is nu nog niet bekend.

advertentie