Afbeelding
Communicatie Waterschap Vallei en Veluwe

Waterschap Vallei en Veluwe verduurzaamt wagenpark

13 augustus 2020 om 18:30 Verkeer en vervoer

EDE Waterschap Vallei en Veluwe heeft haar wagenpark fors verduurzaamd. Op donderdag 13 augustus werden 21 elektrisch bedrijfsauto's afgeleverd bij het waterschapshuis in Apeldoorn. Met deze investering zet het waterschap een stap in de richting van het transformeren tot een klimaatneutrale organisatie in 2050. 

Deze verduurzaming van het wagenpark leidt tot jaarlijks 36 ton vermindering aan CO2-uitstoot. De nieuwe auto's vervangen 21 brandstofauto's die nu operationeel zijn.

Bedrijfsauto’s worden gebruikt door onder meer technici van het waterschap die werken op de rioolwaterzuiveringen, gebiedsbeheerders en handhavers. Volgens directeur Leonie Dennenberg is de vervanging ,,een goede en ook logische investering, omdat het waterschap al jarenlang anders wil omgaan met energie."

Het wagenpark van Waterschap Vallei en Veluwe bestaat nu uit elektrische en hybride auto’s en auto’s die rijden op fossiele brandstoffen. De laatste categorie blijft vooralsnog nodig om bijvoorbeeld zware vracht te transporteren of onverharde wegen te berijden.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie