Afbeelding
Provincie Gelderland

Provincie zet sein voor snelle fietsroute Ede Wageningen op groen

11 november 2020 om 18:03 Verkeer en vervoer

EDE Het dagelijks bestuur van provincie Gelderland stemt in met de route en de kwaliteitseisen van de snelle fietsroute tussen Ede en Wageningen. Dit is het resultaat van een intensieve samenwerking met de gemeenten Ede en Wageningen. Deze fietsroute verhoogt het gemak voor fietsers en maakt fietsen veiliger en sneller tussen de centra van Ede en Wageningen via NS station Ede-Wageningen en beide kenniscampussen. De werkzaamheden starten begin 2021. De gehele route is naar verwachting in 2025 gereed. De totale kosten zijn geraamd op dertien miljoen euro.


De aanleg van de snelle fietsroute stimuleert het gebruik van de fiets. De verwachting is dat meer mensen de (elektrische) fiets pakken. Dat is goed voor de bereikbaarheid, gezondheid en het milieu. De route draagt bovendien bij aan het provinciale doel van 35 procent verplaatsingen per fiets. Binnen Gelderland is dit een van de drukste fietstrajecten. Een deel van het fietspad leggen we circulair aan.

Zowel Ede als Wageningen betrekken hun inwoners bij het verder uitwerken van de bestaande route. De snelle fietsroute maakt vooral gebruik van fietsstraten en verbrede fietsstroken. Naast de beide gemeenten en provincie Gelderland, ondertekent ook de Fietsersbond de samenwerkingsovereenkomst.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie