De beoogde nieuwe fietsroute tussen de twee gemeenten.
De beoogde nieuwe fietsroute tussen de twee gemeenten. Provincie Gelderland

Namenwedstrijd voor nieuwe fietsroute tussen Ede en Wageningen

15 juni 2022 om 19:05 Verkeer en vervoer

EDE Tussen Ede en Wageningen komt een nieuwe fietsroute. Deze route door een bosrijke omgeving moet veilige kruisingen, vlak asfalt en brede fietspaden krijgen. Een naam is er nog niet. Daarom schrijft de provincie Gelderland samen met de gemeenten Ede en Wageningen een namenwedstrijd uit. Meedoen kan van maandag 20 juni tot en met vrijdag 8 juli. 

De nieuwe fietsroute moet de verbinding tussen Ede en Wageningen verbeteren en krijgt een splitsing naar het campusterrein aan de Willem Dreeslaan via de Kierkamperweg in Bennekom. De route gaat langs belangrijke woon-, werk-, studie- en openbaar vervoerlocaties. Daarnaast krijgt deze vlak asfalt, brede fietspaden en voorrang op veel kruispunten. 

EIGEN PLEK ,,Dankzij deze fietsroute krijgt de fietser een eigen plek op de weg”, aldus de provincie. ,,Zo fietsen zij prettig en veilig naar hun bestemming. Fietsen is gezond en draagt bij aan een schoner milieu. Vaker kiezen voor de fiets in plaats van de auto verbetert de bereikbaarheid. Daarom werken de gemeenten Ede en Wageningen en provincie Gelderland samen aan deze route.” De Fietsersbond heeft geadviseerd bij het ontwerp van de route. 

Meedoen kan via de website van de provincie Gelderland. Een deskundige jury kiest uit de inzendingen de mooiste naam. De nieuwe naam wordt bekendgemaakt als de eerste schop de grond ingaat. Dit is waarschijnlijk in het najaar van 2022. De winnaar krijgt hiervan persoonlijk bericht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie