In stappen naar 3000 laadpunten in Ede

22 sep, 18:19 Verkeer en vervoer Pixabay
Afbeelding

EDE Ede heeft nu circa 400 publieke laadpunten voor elektrische voertuigen. Volgens de prognoses zal de komende acht jaar in Ede een opschaling plaats moeten vinden van het publieke laadpunten naar ruim 3000. ,,Daarnaast neemt ook de vraag naar laadinfrastructuur gericht op andere gebruikersgroepen en voertuigtypen dan personenvervoer en personenauto´s toe, zoals onder meer openbaar vervoer bussen en taxi´s.”

De ´laadvisie 2022-2026´ stelt vast dat het aantal elektrische voertuigen snel toeneemt. ,,Elektrisch rijden zorgt voor een significante verbetering van de woon- en leefkwaliteit, zoals een betere luchtkwaliteit, minder geluidsoverlast en minder CO2-uitstoot en dient daarmee meerdere (beleids)doelen.” Momenteel rijden er ongeveer 300.000 volledi..

PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Herfstbos met verrassingen bij Harskamp
PREMIUM
Afbeelding
Overig Nog dit jaar uitspraak Raad van State over ‘ENKA smeerpijp’
PREMIUM
Afbeelding
Dieren Fotograaf ziet wolf in De Hoge Veluwe: ‘Hij lijkt minder schuw’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Scholier Jonas (16) uit Ede gaat op (zeil)avontuur: ‘Wie wil nou niet op wereldreis?’
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Harskamp laat in ‘dorpenderby’ SDS ’55 struikelen
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Bennekom machteloos tegen Scherpenzeel

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.