In stappen naar 3000 laadpunten in Ede

22 september 2022 om 18:19 Verkeer en vervoer Pixabay
Afbeelding

EDE Ede heeft nu circa 400 publieke laadpunten voor elektrische voertuigen. Volgens de prognoses zal de komende acht jaar in Ede een opschaling plaats moeten vinden van het publieke laadpunten naar ruim 3000. ,,Daarnaast neemt ook de vraag naar laadinfrastructuur gericht op andere gebruikersgroepen en voertuigtypen dan personenvervoer en personenauto´s toe, zoals onder meer openbaar vervoer bussen en taxi´s.”

De ´laadvisie 2022-2026´ stelt vast dat het aantal elektrische voertuigen snel toeneemt. ,,Elektrisch rijden zorgt voor een significante verbetering van de woon- en leefkwaliteit, zoals een betere luchtkwaliteit, minder geluidsoverlast en minder CO2-uitstoot en dient daarmee meerdere (beleids)doelen.” Momenteel rijden er ongeveer 300.000 volledi..

PREMIUM
Afbeelding
Politiek Steeds meer graafschade door aanleg glasvezel
PREMIUM
Afbeelding
Politiek Gemeente Ede gaat uit van vertrouwen bij controle op bijstandsfraude
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu ‘Hopelijk is dít het gouden ei in de strijd tegen vogelgriep’
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal FC Jeugd geeft het in slotfase weer weg
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Tot 12.500 auto’s dagelijks op ‘nieuwe’ Parklaan
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Iris uit Lunteren is advocaat op de Zuidas: ‘Rust platteland is niets voor mij’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.