Afbeelding
Pixabay

Kerkhoflaan in Bennekom acht weken dicht voor werkzaamheden fietsroute Pico Bello Pad

20 september 2023 om 11:55 Verkeer en vervoer

BENNEKOM Een deel van de Kerkhoflaan in Bennekom wordt een fietsstraat. De weg is daarmee een onderdeel van het Pico Bello Pad, een nieuw te realiseren fietsverbinding tussen Ede en Wageningen. Als gevolg van de werkzaamheden is een deel van de Kerkhoflaan acht weken lang afgesloten voor alle verkeer.

De werkzaamheden starten op maandag 25 september en duren naar verwachting tot en met vrijdag 17 november. Er wordt gewerkt tussen de Algemeer en de rotonde met de Heelsumseweg. In deze periode is de Kerkhoflaan afgesloten voor al het verkeer. De omleidingsroute voor autoverkeer loopt via de Kierkamperweg - Commandeursweg - Molenstraat. Fietsverkeer kan via de Dorpsstraat rijden.

FIETSSTRAAT MET GROEN EN DREMPELS

De Kerkhoflaan krijgt een ware metamorfose. Het gaat van asfalt naar een fietsstraat, met extra groen en drempels. Het gaat om een versmalde fietsstraat met rood asfalt. Deze komt te liggen tussen de rotonde Kierkamperweg - Heelsumseweg - Bovenweg en de Algemeer. Aan de zijkant worden vakken met groene beplanting geplaatst, ook worden drie drempels aangelegd. Als de weg klaar is kunnen (brom)fietsers overal in twee richtingen fietsen. Daarnaast krijgt het fietspad achter de Maria Virgo Reginakerk klinkers in plaats van asfalt.

Bereikbaarheid centrum en winkels
Het centrum van Bennekom is tijdens de werkzaamheden aan de Kerkhoflaan van noord naar zuid bereikbaar. Het gedeelte van de Kerkhoflaan dat niet afgesloten is (het gedeelte tussen de Dorpsstraat en de Algemeer), wordt in twee richtingen opengesteld. Het Marktplein en het Oude Kerkplein zijn alleen bereikbaar vanaf de Dorpsstraat. Er zullen verkeersregelaars zijn voor de smalle doorgang bij het Oude Kerkplein. Ook de parkeerplaatsen bij supermarkt Plus zijn bereikbaar en ook hier worden verkeersregelaars ingezet. Kijk hier voor een kaartje met de omleidingsroutes en de bereikbaarheid.
Kijk voor meer veelgestelde vragen op de website van de gemeente Ede.

PARKEREN

Als de werkzaamheden klaar zijn, is parkeren langs de Kerkhoflaan niet meer mogelijk. Auto’s kunnen onder andere parkeren op de parkeerterreinen bij de Oude Kerk en het Marktplein. De laad- en losplek van de PLUS supermarkt wordt ruimer ingericht. Ook komt er een extra laad- en losplek ter hoogte van de Oude Kerk. Dit zorgt er volgens de gemeente Ede voor dat er minder overlast is van lossende vrachtwagens.

PICO BELLO PAD

Het Pico Bello Pad wordt een ‘hoogwaardige fietsroute’ tussen Ede en Wageningen. De route van 8,4 kilometer maakt voor een groot deel gebruik van al bestaande fietsroutes die worden verbeterd en met elkaar verbonden worden. Pico Bello Pad refereert aan de Bello stoomtrein, die vroeger tussen Ede via Bennekom de verbinding legde met de stad Wageningen.

De gemeenten Ede en Wageningen zijn verantwoordelijk voor de aanleg van Pico Bello Pad. Provincie Gelderland draagt financieel bij. In februari van dit jaar zijn de werkzaamheden gestart aan de Kierkamperweg in Bennekom waar bij de Achterstraat een rotonde weg aangelegd, het asfalt van de Achterstraat en de Kierkamperweg werd vernieuwd en fietspaden zijn aangelegd, aangepast en breder gemaakt. Ook in Wageningen wordt al enige tijd gewerkt aan de fietsroute. 

PLANNING WERKZAAMHEDEN

Ook volgend jaar zijn er op diverse plekken in Ede en Bennekom nog werkzaamheden in verband met de aanleg van het Pico Bello Pad. Kijk voor de planning en meer informatie op de website van de gemeente Ede (klik hier).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie