Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Pixabay

Fietsroute Ede-Wageningen wordt ‘Pico Bello Pad’

Verkeer en vervoer Tips van de redactie

EDE De naam voor de fietsroute Ede-Wageningen wordt Pico Bello Pad. Gelders gedeputeerde Helga Witjes onthulde deze naam samen met de prijswinnaar, in aanwezigheid van de wethouders Erik-Jan Bijleveld en Peter de Pater. Ruim vierhonderd inzendingen kwamen binnen voor de naam. Een jury heeft deze naam gekozen vanwege de speciale herinnering aan de vroegere spoorlijn. Dat laat provincie Gelderland weten in een persbericht.

Pico Bello Pad refereert aan de Bello stoomtrein, die vroeger tussen Ede via Bennekom de verbinding legde met de stad Wageningen. De ‘hoogwaardige fietsroute’ Ede-Wageningen wordt 8,4 km en maakt voor een groot deel gebruik van al bestaande fietsroutes. Deze worden de komende jaren verbeterd en met elkaar verbonden tot een ‘hoogwaardige fietsroute’. ,,Daarmee ontstaat een veilige, comfortabele en snelle fietsverbinding die reizigers verleidt de fiets te pakken tussen Ede en Wageningen. De route gaat langs belangrijke woon-, werk-, studie en vervoerlocaties en krijgt een aftakking naar de Campus in Wageningen’’, aldus provincie Gelderland.

VERLEIDEN Gelders gedeputeerde Helga Witjes: ,,Met deze naam leggen we niet alleen de verbinding met de vroegere stoomtrein tussen Ede en Wageningen, maar de fietsroute wordt ook een pico-bello fietsroute waarmee we reizigers willen verleiden om te fietsen. Want we gaan steeds meer op pad en reizen veel. Om Gelderland bereikbaar te houden maken we slim gebruik van het verkeersnetwerk van fietspaden, wegen, bus- en treinverbindingen”.  

START WERKZAAMHEDEN De gemeenten Ede en Wageningen zijn verantwoordelijk voor de aanleg van Pico Bello Pad. Provincie Gelderland draagt financieel bij. De aanleg van de hoogwaardige fietsroute Ede-Wageningen is in Ede gestart aan de Kierkamperweg. In Wageningen wordt in februari gestart aan de Churchillweg. Meer informatie over de werkzaamheden staat op Fietsroute Ede-Wageningen | Gemeente Ede .

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Advendo'57 maakt in veertiende minuut extra tijd gelijkmaker
PREMIUM
Afbeelding
Fortissimo na winst op Harskamp weer koploper in de vierde klasse
PREMIUM
Afbeelding
Gudo van Dronkelaar zit nog steeds op voetballen
advertentie