Veel ‘geleerde lessen’ van dit najaar aan te leggen hoogwaardige fietsroute

10 aug, 15:18 Verkeer en vervoer Google Streetview
Afbeelding

EDE Komend najaar is het dan eindelijk zo ver. De schop gaat de grond in om te komen tot de zogeheten hoogwaardige fietsroute Ede-Wageningen. Er is in de afgelopen vijf jaar veel gebeurd en de ontwikkelingen waren door een aantal oorzaken niet altijd veelbelovend. Gevolg is dat de kosten voor deze fietsroute van 8,4 kilometer volgens laatste gegevens zijn opgelopen tot 21 miljoen euro. We hebben het volgens de provincie Gelderland dan wel over een van de belangrijkste fietsroutes in Gelderland, met op het drukste punt bijna 7500 fietsers dagelijks.

,,Tussen Ede en Wageningen wordt heel veel gefietst. Aan de zuidkant van Ede liggen belangrijke bedrijven en scholen die nauw samenwerken met de Wageningen University & Research. Ook bij het station Ede-Wageningen en vanuit Bennekom, dat halverwege de route ligt, stappen veel fietsers op hun tweewieler. Fietsers die tussen Ede en Wageningen ..

PREMIUM
Afbeelding
Economie Voor enkele Edese bedrijven is de situatie ‘vrijwel uitzichtloos’ door stijgende energieprijzen
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid Raadsvragen over plan van aanpak LED-verlichting
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk Ede moet in 2022 nog 34 statushouders plaatsen
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk LTO Gelderse Vallei positief over stikstofrapport, wel kritiek op aanpak ‘piekbelasters’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek Vergrijzing heeft grote gevolgen voor Edese samenleving
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Echtpaar Ten Klooster-Kronenberg 70 jaar getrouwd: ‘Ik was met één blik verkocht’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.