Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Dit weekend geen treinen van en naar station Ede-Wageningen

24 november 2023 om 16:45 Verkeer en vervoer

EDE Er rijden op zaterdag 25 en zondag 26 november geen treinen van en naar station Ede-Wageningen. NS en Connexxion zorgen voor vervangend busvervoer tussen station Driebergen-Zeist en station Arnhem Centraal, en tussen station Barneveld en station Ede-Wageningen. Deze bussen vertrekken vanaf het Noordplein. Bij de bussen kunnen reizigers ook in-/uitchecken. Reizigers wordt aangeraden voor de reis de reisplanner te bekijken en rekening te houden met een langere reistijd. Vanaf zondagmiddag 26 november om 17.30 uur rijden de treinen weer volgens dienstregeling.

In het weekend van 25 en 26 november worden de laatste werkzaamheden aan de overkapping uitgevoerd. Ook wordt het meubilair geplaatst op de perrons, zoals bankjes en poefjes. Deze materialen worden per spoor aangevoerd.

WERKZAAMHEDEN

Er wordt gewerkt op zaterdag tussen 07.00 en 23.00 uur en op zondag tussen 07.00 en 17.00 uur. Voor de werkzaamheden wordt gebruikgemaakt van kranen en staat de verlichting aan.  Dit kan overlast geven. ,,We stellen de verlichting zo goed mogelijk af, zodat alleen de werkvakken worden verlicht. Maar we kunnen niet voorkomen dat omwonenden hinder ondervinden door licht en geluid. Onze excuses voor deze overlast. In tegenstelling tot eerdere treinvrije periodes werken we deze keer niet in de nacht”, aldus de uitvoerder.

NIEUW STATION

Op 23 februari 2024 opent het nieuwe station Ede-Wageningen. ,,Reizigers kunnen dan eindelijk het nieuwe stationsgebouw, het busplein met de unieke toren en de nieuwe fietsenstalling bewonderen waar de afgelopen jaren hard aan is gewerkt. Hierna maken we de omgeving rondom het station af. Denk aan de fiets- en voetgangerstunnel en de parkeergarage. Meer informatie over de opening van het station volgt.”

TREINVRIJE PERIODES

Dit is het laatste treinvrije weekend van 2023. In 2024 volgen nog een aantal treinvrije periodes voor onder andere de opening van het station en het inrijden van de Westtunnel. Bekijk hiervoor het overzicht van treinvrije periodes

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie