Afbeelding
Google Streetview

Voormalig Victoria Vestaterrein krijgt 340 nieuwe woningen

8 februari 2023 om 11:00 Wonen

EDE De kantoren van het voormalige Victoria Vesta terrein aan de Loevestein in de wijk Veldhuizen, krijgen een bestemming wonen. Dat laat de gemeente Ede weten in een persbericht.

Het ontwerp-bestemmingsplan dat het college van B&W dinsdag vaststelde, maakt de weg vrij om naast 270 appartementen in de voormalige kantoorpanden, ook 70 nieuwe woningen te bouwen. De 270 appartementen worden momenteel gerealiseerd of kennen al een nieuwe bewoner. De nieuwe woningen worden volgens de gemeente volgend jaar gebouwd in tien bouwlagen, met daaronder een parkeerkelder voor de bewoners van de 70 woningen. Het zijn vrije sector huurwoningen. In totaal voorziet de locatie in 340 woningen, waaronder 235 sociale huurwoningen (194 regulier en 41 met woonzorgkarakter), 35 middenhuurwoningen en 70 vrije sector huurwoningen.

GROEIGEMEENTE

Wethouder de Pater: ,,Ede is een groeigemeente. We werken daarom hard aan het bouwen van nieuwe woningen. Dit plan is een geweldig voorbeeld van binnenstedelijke ontwikkeling. Het hele project kent een gezonde mix van woningtypes, zodat veel woningzoekenden hier hun nieuwe woonplek zullen vinden.”

NATUURINCLUSIEVE

Met dit bestemmingsplan wordt volgens de gemeente de natuurinclusieve inrichting van de buitenruimte geborgd ,,en worden twee overbodig geworden nutsvoorzieningen weg bestemd.’’ ,,Het ondergronds parkeren versterkt het groene karakter. De stikstofberekening valt voor het hele project gunstig uit, ook omdat de gasgestookte kantoorfuncties zijn beëindigd. Na gesprekken met omwonenden is gekozen voor een minder hoog gebouw voor de 70 woningen.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie