Afbeelding
Café De Pineut

Terras van Café de Pineut blijft dicht: ‘We wilden geen festival organiseren’

2 maart 2021 om 07:34 Zakelijk

EDE Het terras van Café de Pineut op het Edese Museumplein blijft vandaag gesloten. Hoewel het officieel niet mag, lieten de eigenaren van het café vlak voor het weekend weten open te gaan om een statement te maken, maar het terras blijft vooralsnog gesloten vanwege de enorme drukte die verwacht wordt. 

Al maanden lang zijn deuren van restaurants en cafés gesloten vanwege corona. Eigenaren Paul en Elsemiek Platschorre vonden het tijd voor actie en wilden met het openen van hun terras duidelijk maken dat de horeca veilig is. De actie van het Edese café kreeg in een paar dagen tijd zoveel aandacht, dat de eigenaren het niet langer veilig en verantwoord vinden om hun terras vandaag te openen. ,,De steun voor onze actie is overweldigend en hartverwarmend, maar we wilden het terras openen, geen festival organiseren.” 

En dus is een biertje bestellen op het Edese terras vandaag nog altijd niet mogelijk. ,,De Pineut wil zijn naam best eer aan doen om de pineut te zijn of een boete betalen om een statement te maken, maar laten zien hoe veilig de horeca is was ons doel”, leggen de café-eigenaren uit op Instagram. ,,Zwichten voor een boete of gevolgen zit niet in onze aard, maar wij zwichten wel voor de veiligheid die we niet kunnen garanderen. Daarmee zouden wij ook onze collega’s tekort doen.” 

De eigenaren van De Pineut zeggen de actie in de toekomst wel uit te willen voeren, maar ,,dan hopelijk met iets minder aandacht dan nu het geval is.”  

Mail de redactie
Meld een correctie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie