Roya en Reza Memarian zijn de trotse eigenaars van Reza Tapijten, gevestigd aan de Telefoonweg 82 in Ede.
Roya en Reza Memarian zijn de trotse eigenaars van Reza Tapijten, gevestigd aan de Telefoonweg 82 in Ede. Dick Martens

Reza Tapijten Ede: ‘Onze tapijten zijn onze passie’

Zakelijk

EDE Als je staande voor de etalage van Reza Tapijten in Ede een blik naar binnen werpt wil je eigenlijk maar één ding, snel naar binnen gaan om al die prachtige en vooral kleurrijke tapijten te gaan bekijken, te voelen en uiteindelijk ook aan te schaffen. Inmiddels alweer twee jaar geleden, op 10 oktober 2020, openden Roya (47) en Reza (55) Memarian hun geheel vernieuwde winkel aan de Telefoonweg 82 in Ede. Er is keuze uit een indrukwekkende collectie en uit die waardevolle verzameling kan naar eigen wens gekozen worden uit vele klassieke en moderne tapijten van verschillende afmetingen.

door Dick Martens

Reza Memarian is al de derde generatie die de verkoop, het herstel en de restauratie van tapijten voortzet. ,,Al sinds 1940 in Iran en inmiddels alweer ruim 35 jaar delen wij die ervaring in Oosterse Tapijten nu al in Nederland en Europa.” Die ervaring die hij in al die jaren opbouwde deden hij en zijn vrouw Roya doen besluiten op eigen benen te gaan staan. ,,Zo werd Reza Perzische Tapijten geboren”, lacht het duo. 

,,De filosofie van ons bedrijf is om de handel en verspreiding van de tapijtcultuur te promoten. Dat lukt alleen met de juiste zorg en expertise. Die hebben wij gekoppeld aan onze ervaring, de stukken worden op waarde geschat en de klanten op een open en eerlijke manier voorgelicht en geholpen. We geven de laagste prijsgarantie, altijd een certificaat en kortingen tussen de 10 en 30%. Ook kunnen mensen bij ons tapijten inruilen en koop ik bijzondere en oude tapijten op. Die verzamelen wij als hobby we hebben echt fraaie exemplaren. Tapijten zijn ons meer dan lief en ze, zijn onze passie.”

Naast de verkoop van de tapijten speelt ook het restaureren en herstellen een grote rol. ,,Wij werken ook voor de overheid, we krijgen dan tapijten van onder andere kastelen en musea om te gaan herstellen. Dat zijn vaak erg oude exemplaren, dan is het zaak om de juiste kleur wol te gaan gebruiken, Die hebben we hier eigenlijk altijd, want we hebben ruim 1000 kleuren. Onze collectie bestaat uit Oosterse- en Europese tapijten in alle soorten en maten, allemaal handgeknoopt, echt voor ieder wat wils. Ook reinigen wij tapijten, dat gebeurt op natuurlijke basis, zonder toevoeging van chemische producten. Ook dat doen we met veel liefde en nauwkeurigheid.”

Voor informatie: www.rezatapijtenede.nl.

Dit artikel wordt u aangeboden door Reza Tapijten. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

advertentie
advertentie