Mike Oosterveld (links) en Jan Willem Gerritsen, leden van de Dickens Fair Commissie, hebben kerstbomen in het centrum geplaatst.
Mike Oosterveld (links) en Jan Willem Gerritsen, leden van de Dickens Fair Commissie, hebben kerstbomen in het centrum geplaatst. Dick Martens

Decemberactie bij winkeliers en horeca in Bennekom

Zakelijk

BENNEKOM Terwijl Sinterklaas, de kerstman en al hun ‘hulptroepen’ inmiddels drukdoende zijn om alle wensenlijstjes te bekijken, hopen de Bennekomse centrumwinkeliers dat al die verlangens gaan worden ingewilligd in ‘hun’ ondernemingen. En mocht dat allemaal zijn gelukt, dat er dan even gerust gaat worden en een drankje zal worden genuttigd in de Bennekomse horeca. Met een beetje geluk kan dan evenals in een winkel in- en om de Dorpsstraat met een ‘Bennekom cadeaubon’ worden betaald. De reden? De decemberactie is er weer. Rob van Wonderen, voorzitter van de Stichting Ondernemersfonds Bennekom Centrum is verheugd, dat er alweer voor het derde jaar wat teruggedaan kan worden richting de klanten voor het door hen uitgesproken vertrouwen.

door Dick Martens

,,Net als de afgelopen drie jaar organiseren we weer een mooie eindejaarsactie om de Bennekomse consumenten te bedanken voor hun klandizie in het afgelopen jaar”, licht Van Wonderen toe. ,,Dat doen we door hen de mogelijkheid te geven maar liefst 800 Bennekom cadeaubonnen te kunnen winnen. Op die manier willen wij als winkeliers en horecaondernemers als blijk van waardering, dat de consument naar Bennekom komt om hier hun aankopen en boodschappen te komen doen, hen daarvoor belonen.” 

BEHOORLIJK GETROFFEN Ook voor de retailers in Bennekom was corona natuurlijk ‘een schop na’. ,,Kledingzaken, wij als schoenenzaak, de hardware, noem maar op, die na de bankencrisis richting 2020 weer lekker op weg waren en weer een beetje terug aan het knokken waren, werden behoorlijk getroffen. De gevolgen waren en zijn nog altijd merkbaar. Maar dat neemt niet weg, dat wij deze actie ‘gewoon’ weer voor onze klanten hebben verzorgd. Wij vinden dat je zeker ook vooruit moet kijken en te proberen om voor Bennekom te doen wat je kunt en het hier zo leuk mogelijk moet maken. In de hoop dat men voor Bennekom blijft kiezen als er inkopen of boodschappen gedaan moeten worden.”

ZO WERKT HET De Decemberactie werkt als volgt: Bij besteding van 15 euro of meer ontvangt de klant in de periode van 5 tot en met 31 december één deelnameformulier. Het formulier, een soort lot, kan dan worden ingevuld en gedeponeerd worden in één van de drie tonnen die staan bij de vestigingen van de supermarkten Albert Heijn, Plus en Lidl. Vier weken lang worden er vervolgens 200 prijswinnaars getrokken. De in totaal 800 winnaars krijgen een ‘Bennekom cadeaubon’ ter waarde van 10 euro thuisgestuurd. 

BOODSCHAPPENTASSEN De bonnen zijn tot en met 31 maart 2023 te besteden bij praktisch alle ondernemers en horecagelegenheden in- en om het Bennekomse centrum. ,,En als extraatje worden er wekelijks ook nog eens 15 goedgevulde boodschappentassen, van elke supermarkt vijf, ter waarde van 50 euro verloot.” Het doet van Wonderen ook goed dat het Bennekomse centrum nog levendig is en volop leeft. ,,Dat doen we met zijn allen, door onder andere deze actie. Natuurlijk onder het motto: ‘Wees loyaal, koop lokaal’.”

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Advendo'57 maakt in veertiende minuut extra tijd gelijkmaker
PREMIUM
Afbeelding
Fortissimo na winst op Harskamp weer koploper in de vierde klasse
PREMIUM
Afbeelding
Gudo van Dronkelaar zit nog steeds op voetballen
advertentie