Jan Werkman (links) en Bas de Jong: ,,Wees niet bang, wij blijven gewoon in Ede.”
Jan Werkman (links) en Bas de Jong: ,,Wees niet bang, wij blijven gewoon in Ede.” Arjan van Bruggen

Nieuw pand voor Werkmandejong: ‘We zijn letterlijk uit ons jasje gegroeid’

25 januari 2023 om 12:00 Zakelijk

EDE Jan Werkman fietste als jongetje geregeld over de Stationsweg, fantaserend over de dag dat hij in één van de panden zelf een bedrijf zou hebben. Die droom werd werkelijkheid toen hij en compagnon Bas de Jong met Werkmandejong in 2009 verhuisden naar zo’n pand. Inmiddels is het bedrijf flink gegroeid en staat het bedrijf aan de vooravond van de volgende verhuizing.

door Marloes Kleijer

,,Wees niet bang, wij blijven gewoon in Ede”, steekt Jan van wal. ,,Wij zijn een Edes bedrijf en op het moment dat we de zoektocht naar een nieuw pand startten, wisten we één ding zeker: dat pand móest in Ede worden gevonden.” Dat is gelukt; Werkmandejong - specialist in het werven, selecteren en detacheren van professionals op het gebied van finance, HR en management - verhuist naar verwachting begin mei naar Bonnetstraat 37-39, op bedrijventerrein BT A12. ,,Deze locatie is ongeveer drie keer zo groot”, zegt Bas.

PIJN IN ONS HART Jan vervolgt: ,,We zullen er niet omheen draaien, we verlaten de Stationsweg met pijn in ons hart. We hebben het karakteristieke pand in 2008 gekocht en hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom en thuis voelt. Niet alleen ons management en administratie is hier gevestigd, er werken dagelijks ook veel van onze andere collega’s. Daar waar we in 2009 met een man of acht binnenkwamen, zijn het er nu ruim honderd meer. We zijn letterlijk uit ons jasje gegroeid, maar ook in de nieuwe, grotere jas moet iedereen zich ‘goed’ voelen. Er wordt momenteel aan de Bonnetstraat dan ook hard gewerkt aan het creëren van dezelfde huiselijke sfeer.”

Op de bovenverdieping van het nieuwe pand zal werken centraal staan. ,,Hier worden meer dan genoeg werkplekken gecreëerd, evenals vergader- en trainingsruimtes”, gaat Jan verder. ,,Beneden is een grote open ruimte. Hier komt een plek om te lunchen, een keuken, een bar en onze pooltafel krijgt hier ook een plekje. Er kan worden ontspannen en plezier worden gemaakt, maar de ruimte leent zich ook uitstekend voor bijeenkomsten.”

MEDEWERKERSGELUK ,,Het draait uiteindelijk allemaal om plezier én prestatie. Onze filosofie is: ‘creëer medewerkersgeluk’. De werkomgeving speelt hierin een belangrijke rol. Voelt het als een warm bad? Dan doen mensen hun werk goed en dat leidt tot een tevreden klant. Tevreden klanten leiden weer tot een gezonde ontwikkeling van onze organisatie”, stelt Bas. Jan: ,,Mensen en bedrijven verbinden, vanuit die gedachte zijn Bas en ik in 2005 in een klein kantoortje aan de Ericalaan begonnen. We hebben een mooie groei doorgemaakt aan de Stationsweg en dit zetten we graag voort aan de Bonnetstraat.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Werkmandejong. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie