Harkes Tuincentrum aan de Klinkenbergerweg in Ede.
Harkes Tuincentrum aan de Klinkenbergerweg in Ede. J.O. Media / Job Oldegbers

Klaar voor de lente bij Harkes Tuincentrum

22 maart 2023 om 10:30 Zakelijk

EDE De bloemen en planten worden weer buitengezet. Met het voorjaar in aantocht maakt ook Harkes Tuincentrum in het centrum van Ede zich op voor een mooi groenseizoen. Harkes is dé partner voor binnen en buiten en is er helemaal klaar voor. ,,De bloemen en planten staan alweer in de winkel, dus laat de lente nu maar komen.” 

Want met planetproof gekweekte buitenplanten en nieuwe inheemse plantensoorten is het aanbod gevarieerder dan ooit. ,,We merken dat steeds meer klanten op zoek zijn naar het aanbod wat goed is voor mens en milieu”, vertelt Jaap Harkes. ,,De planetproof-serie is dat. Voor het kweken van de planten worden bijvoorbeeld geen bestrijdingsmiddelen gebruikt.” 

INHEEMS

De inheemse plantensoorten zijn planten die van nature hier in de regio groeien. ,,Die zijn ongelooflijk populair. Geen moderne variant, maar de originele soorten.” Harkes heeft de voorraden weer bijgevuld en zijn winkel is helemaal klaar voor het voorjaar.

,,Want net als andere jaren zijn we weer klaar om een breed assortiment aan producten te verkopen. Potten en bakken voor op het balkon, mooie rieten manden voor binnen en buiten, kleine planten, grote planten, vijverartikelen: we zijn weer met alles van de partij.”

JONGEREN

Harkes merkt dat steeds meer jongeren zijn tuincentrum weten te vinden. ,,Planten zijn onder studenten weer ongelooflijk in trek. Kamers en huizen staan vol met planten en bovendien kiezen mensen steeds meer voor kleur.” 

,,Zo maakt de grijze gieter bijvoorbeeld plaats voor een kleurrijke.” Ook wat betreft tuinartikelen en vijverproducten is Harkes dé plek. ,,Als je je groen goed wil onderhouden heb je vaak meststoffen nodig. Bij ons kun je ook dit seizoen weer alles op één plek vinden.”

TIPS

Volgens Harkes is de tuin een verlengstuk van de woonkamer. ,,We denken graag mee en staan altijd paraat om ideeën op te doen, tips te geven of gewoon even mee te kijken naar wat mooie opties voor de tuin zouden zijn.” 

Nu het weer beter wordt en de zon steeds vaker doorkomt is het tijd om weer in de tuin aan de slag te gaan. ,,Wij staan er klaar voor om de mooiste producten te verkopen en om te voorzien in advies. We hebben een breed en gevarieerd assortiment en zijn ook dit jaar weer meegegaan met de laatste trends, zodat er voor ieder wat wils te vinden is.”

En daarmee is Harkes Tuincentrum dé groenpartner voor binnen en buiten, stelt de eigenaar. ,,Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Harkes Tuincentrum. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Job Oldegbers
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie