Afbeelding
Mincke van Schuppen Uitvaartbegeleiding

‘Het kán helend zijn om mee te helpen bij de verzorging van iemand die overleden is, maar niets moet’ (video)

18 december 2023 om 20:04 Zakelijk Zeg het met video

EDE Mincke van Schuppen is uitvaartbegeleider in Veenendaal/Ede en de regio Midden Nederland. ,,Wanneer je te maken krijgt met een overlijden: onverwacht of iemand die ziek is geweest, een kind, een baby, een jongere of iemand op leeftijd, je mag me altijd bellen. Dat mag dag en nacht, 7 dagen per week op 0318-250888. Sla dit nummer op in je telefoon, voor je het weet krijg je er eens mee te maken.”

Eén van de eerste vragen die Mincke stelt als ze wordt gebeld dat iemand is overleden, is of de familie zou willen helpen bij de verzorging van de overledene. En dat ze die vraag stelt, is niet voor niets. ,,De verzorging van degene die is overleden is misschien wel één van de belangrijkste dingen in de week van afscheid nemen”, zegt Mincke. ,,De hele week van afscheid nemen draait namelijk om degene die is overleden. Graag zorgen we voor de laatste keer goed voor die persoon. Dat is echt het allerlaatste wat je voor iemand kunt doen.” 

De verzorging van iemand die is overleden is een heel intiem moment, op een heel intens moment in iemands leven. Omdat Mincke zelf de verzorging doet, kan zij dat samen met de familie doen, of in aanwezigheid van de familie. ,,We hebben zelf de regie over wat op welk moment gebeurt. We zijn daarin niet afhankelijk van een eventuele derde partij.”

Mincke vindt het prettig, als dat mogelijk is, direct vanaf juist dat moment betrokken te zijn en de familie te ondersteunen. ,,Om hen dingen uit te leggen hoe alles zal verlopen, om dingen samen te doen, om te overleggen wat de overledene wel en niet prettig had gevonden enzovoorts. Daarnaast is het een moment waarbij je al verzorgend vaak al heel veel te horen krijgt over degene die we aan het verzorgen zijn. Dat vind ik fijn, op die manier kan ik de persoon die is overleden vast een klein beetje leren kennen.”

In onderstaande video vertelt Mincke er meer over.


Bron video: Tessa Steenbergen

Bel voor meer informatie naar Mincke van Schuppen Uitvaartbegeleiding 0318-250888 (Veenendaal / Ede en omgeving). ,,Bij een overlijden mag je me 7 dagen per week, dag en nacht bellen.” Meer informatie op minckevanschuppen.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Mincke van Schuppen Uitvaartbegeleiding

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie