Afbeelding
Familie Peelen

Eva Peelen is weer thuis

11 oktober 2020 om 10:02 Zorg

EDE Eva Peelen (18) uit Ede is weer thuis. ,,Het is heel fijn om onze zoon en broer Sil en familie weer te kunnen zien. We hebben de afgelopen periode veel warme berichten van bemoediging mogen ontvangen. We voelen ons enorm gezegend met zoveel liefde en warmte om ons heen in dit proces”, aldus de familie van Eva. ,,Uit onderzoeken is gebleken dat Eva EDS (Ehlers-Danlos Syndroom) heeft, dit is ook de oorzaak van de instabiele nekwervels. Ook heeft Eva het Mestcelactivatie-syndroom MCAS. Beide diagnoses zijn geen verrassing, het is fijn dat dit nu goed onderzocht en bevestigd is. Het herstel zal tijd nodig hebben, omdat Eva zolang ernstig ziek is geweest. We kijken uit naar elke stap in herstel die zij gaat maken. Dit proces heeft jaren tijd nodig.”

Eva heeft een aandoening waarbij er te veel flexibiliteit is in de bovenste nekwervels. Het zorgt ervoor dat de jonge vrouw al twee jaar thuis in Ede in een donkere kamer ligt. Ze verdraagt geen licht en geluid, kan niet lopen en geen tv kijken. Zelfs rechtop zitten lukt niet. De hoop is gevestigd op een arts die haar in Barcelona gaat opereren. ,,We kunnen niet wachten, want het is levensbedreigend doordat er druk ontstaat op de hersenstam van Eva”, vertelde haar vader Jacco onlangs aan Ede Stad.nl.

SPANNEND Om de operatie in Barcelona, en de reis ernaar toe, mogelijk te maken werd een crowdfundingsactie opgestart. De benodigde 125.000 euro was binnen anderhalve week binnen. En dus kon Eva naar Barcelona afreizen voor de operatie. Die operatie verliep succesvol

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie