Ede kon weer vijf maal juichen
Ede kon weer vijf maal juichen @theobeumer

Edese hockeyers ongeslagen koploper in overgangsklasse

18 september 2022 om 18:45 Hockey

EDE De hockeymannen boekten bij Were Di (Tilburg) een even mooie als verdiende 1-5 zege. Dit betekent dat MHC Ede in de overgangsklasse met zes punten uit twee wedstrijden de enige ploeg is zonder puntverlies.

,,Een wedstrijd die aanvankelijk op een lastig veld werd gespeeld. De overvloedige regenval met veel plassen op het veld maakte het eerste gedeelte van de wedstrijd echt lastig. Gelukkig werd het veld gaandeweg de wedstrijd wat beter bespeelbaar”, opende Ede coach Bastiaan Bunnik.

De Edese hockeyers die niet onder stoelen of banken steken dat zij dit seizoen willen promoveren namen in de twaalfde minuut een voorsprong bij Were Di. Het was Bob Driessen die de 0-1 scoorde. Vier minuten later wist de thuisclub uit een strafcorner de Edese doelman Tijmen Maakal te passeren:1-1.

In het tweede kwart bracht Lennart Bakker door een velddoelpunt Ede weer op voorsprong: 1-2. In de tweede helft van het aantrekkelijke duel bracht Lode Draaier wederom door een velddoelpunt in de 37e minuut Ede op een 1-3 voorsprong. De 1-4 kwam op naam van de van Laren afkomstige Hidde Snoodijk. ,,Zijn eerste doelpunt in een officiële wedstrijd van MHC Ede”, aldus Bastiaan Bunnik. Hij attendeerde nog even op de vorig seizoen al ingezette weg bij MHC Ede. ,,Er worden relatief best veel velddoelpunten gescoord. Natuurlijk is de strafcorner een wapen maar ik ben blij dat er meer is.”

In de slotfase maakte Ede het karwei in Tilburg mooi af. Doelpuntenmaker Lennart Bakker bracht de riante 1-5 einduitslag op het scorebord.

Donderdagavond gaat Ede voor de Gold Cup, het hockeybekertoernooi op bezoek bij Upward. ,,Daar ben ik wel blij mee. Een mooie streekderby. Voor hetzelfde geld moet je ’s-Avond even op en neer naar Groningen”, besluit de Ede coach.

Zondag komt het nog puntloze Hilversum op bezoek. Een kat in het nauw maakt weleens rare sprongen. Dat mag kampioenskandidaat Ede zich niet laten overkomen. De wedstrijd Ede – Hilversum begint op sportpark De Bosrand om 14.45 uur.