Edese hockeymannen uitgeschakeld in het bekertoernooi

6 oktober 2022 om 23:23 Hockey

EDE MHC Ede heeft met opgeheven hoofd het bekertoernooi (Gold Cup) verlaten. De 2-5 nederlaag op eigen veld tegen SCHC was verdiend. Maar Ede heeft uitstekend partij gegeven.

De gasten uit Bilthoven, spelend in de Promotieklasse lieten onmiddellijk zien dat het menens was. Het een klasse lager spelende Ede stond binnen vijf minuten op enen 0-2 achterstand. Maar de Edenaren toonden karakter. Lucas van Pouderoijen benutte een prima uitgevoerde strafcorner variant:1-2.

In het tweede kwart zette SCHC lang de toon. Maar de beste kans was na een mooie combinatie van Sem Draaijer en Lennart Bakker voor laatstgenoemde. Bakker kwam een teenlengte te kort de 2-2 te scoren. SCHC benutte wel een strfcorner:1-3.

In het derde kwart hield de uitstekende Edese doelman Tijmen Maakal zijn ploeg lang op de been. Maar een strafcorner was zelfs Maakal te machtig: 1-4. Bij de 2-4 liet Ede zien dat de ploeg scherp was. Een fluitsignaal van de arbiter werd door de gasten in hun voordeel uitgelegd. Stijn Draaijer zag echter snel dat de vrije bal aan Ede werd toegekend. Hij bediende Lucas Pouderoijen. Die het buitenkansje bekwaam afmaakte: 2-4.

In het vierde en laatste kwart heeft Ede gedoseerd gespeeld. Duidelijk was dat de komende competitiewedstrijd zondag tegen Leiden in het achterhoofd meespeelde. SCHC wist nog eenmaal te scoren: 2-5. Ede heeft gezien dat een klasse hoger spelen tegen SCHC een uitdaging is. Deze ploeg won de laatste twee wedstrijden met 7-0 en 11-1. Die score bleef Ede, mede door het eigen spel, bespaard.