PR ZVV Ede

Eerste nederlaag ZVV Ede een feit

7 december 2019 om 11:15 Voetbal

EDE De zaalvoetballers van ZVV Ede leden vrijdagavond bij Bristol Team (Rucphen) een 4-3 nederlaag. Daarmee is een einde gekomen aan de ongeslagen status van de Edenaren in de landelijke eerste divisie zaalvoetbal.

Eip Janssen

Het was een domper op een week die zo mooi begon met het bericht dat coach Anouar Tighadouini zijn contract verlengde.

ZVV Ede moest op de ranglijst een stapje terug doen, en is nu terug te vinden op de vierde plaats. De ploeg telt achttien punten uit negen wedstrijden en staat er virtueel iets beter voor dan ZVV Den Haag. Deze ploeg telt een punt meer maar speelde ook een wedstrijd meer.

In Rucphen trof de Edese ploeg (zonder de ziek achter gebleven Ilias Joubid) een tegenstander aan met een duidelijk strijdplan. ,,Zij lieten ons het spel maken en hielden het achterin uiterst compact", had ZVV Ede voorzitter Leon Verbakel gezien.

Bristol Team na al na vijf minuten een 1-0 voorsprong. Het was Hicham Gaouat die twee minuten later de 1-1 op het scorebord zette.

,,Dat was ook de ruststand. De thuisclub kopieerde de eerste helft en kwam op 2-1. Waarna Joost van Dam ons op 2-2 zette", had Verbakel genoteerd.

MIS In een wedstrijd die van ZVV Ede kant erg slordig was ging het halverwege de tweede helft behoorlijk mis.

,,Bristol Team profiteerde en kwam op een 4-2 voorsprong. Het waren twee persoonlijke fouten aan onze kant."

De Edese coach Anouar Tighadouini ruilde zijn doelman in voor een meespelende keeper in de persoon van Sjaak Termaaten.  Maar het tij kon niet meer worden gekeerd.

,,Met nog zo'n vijfentwintig seconden op de klok wist Achraf Benahmed de 4-3 te scoren. Maar het was te laat om nog iets te forceren", sloot Verbakel af.

Komende vrijdagavond staat ZVV Ede een ware krachtmeting te wachten. In de eigen topsporthal komt het nog zonder puntverlies zijnde Bé '79  op bezoek. De aanvang is 21.00 uur en de entree gratis.