Afbeelding
Henny Jansen

Fotoquiz EdeStad.nl: ‘Hoe goed ken jij Ede?’ (56)

16 juni 2021 om 10:00 Overig

EDE Lang niet alle uithoekjes van de gemeente Ede zijn bekend. Hoe goed kennen inwoners hun huidige leefomgeving of die uit de geschiedenis?

Wat is er op bijgaande afbeelding te zien en waar is de foto genomen?

Mail uw oplossing voor maandag 21 juni 10.00 uur naar Ede.Stad@bdu.nl onder vermelding van ‘Fotoquiz 56’, telefoonnummer en woonplaats en maak kans op twee vouchers van Puro Gelato & Caffè , Maanderpoort 29, Ede.

Oplossing fotoquiz 55: Otterlo, Mosselsepad, kunstwerk Adri Verhoeven.     

Winnaar: Jelle Buizer, Ede         

LEZERS MAILDEN OOK:

G. de Kok (Delft): tijdens een prachtige fietstocht door een schitterende omgeving reden wij langs de mooie plek. Op de tegel erbij stond vermeld: Kolonie 2010; 2012 Adri Verhoeven. Het kunstwerk bestaat uit 20 gladde stenen. Het ligt tussen de fietsknooppunten 84 en 63; Mosselschepad.

Eveline Suijker (Ede); het antwoord is: fietspad de mossel.

Julia Adams (Ede): op deze foto zijn glimmende stenen als kunst te zien, deze worden ook wel drakeneieren genoemd. deze liggen langs de rijksweg tussen ede en de ginkelse heide in het bos. 

Daniël Haverkamp (Ede): hoop dat ik in de goede richting zit. De keien liggen in het bos bij de Planken Wambuis en worden ook wel drakeneieren genoemd. Volgens mij zijn ze ontworpen door Adri Verhoeven. Het gave aan deze gladde keien is (als ze niet onder de pollen zitten) dat je prachtig de reflectie van de natuur erin kan zien. Let er maar eens op!

Agnes Moree (Ede) op de foto staat een stenenformatie van Adri Verhoeven op de Ginkelse heide.

Jolanda Soeting (Ede); dit is een van de steenbeelden van Adri Verhoeven op de route groene blaadjes oude stenen. Geweldige beelden, mooie route!

Otterlo, Mosselsepad, kunstwerk Adri Verhoeven.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie