Afbeelding
Henny Jansen

Fotoquiz EdeStad.nl: ‘Hoe goed ken jij Ede?’ (51)

12 mei 2021 om 10:00 Overig

EDE Lang niet alle uithoekjes van de gemeente Ede zijn bekend. Hoe goed kennen inwoners hun huidige leefomgeving of die uit de geschiedenis?

Wat is er op bijgaande afbeelding te zien en waar is de foto genomen?

Mail uw oplossing voor maandag 17 mei 10.00 uur naar Ede.Stad@bdu.nl onder vermelding van ‘Fotoquiz 51’, telefoonnummer en woonplaats en maak kans op twee vouchers van Puro Gelato & Caffè , Maanderpoort 29, Ede.

Oplossing fotoquiz 50: Ede, Nizolaan, voormalige directiewoning Nizo.

Winnaar: Hans van Voorst, Ederveen.    

LEZERS MAILDEN OOK:

Roelie van Loenen-Speelman (Otterlo): Het huis op de foto staat op Nizolaan 1. Vroeger het huis van Directeur Zwaginga . Directeur van het NIZO. Nu is in het gebouw BTE BV gevestigd Productie en distributie van stoom en gekoelde lucht. 

Annelies Grandia (Ede): dit is de voormalige directeursvilla op het NIZO terrein aan de Kernhemseweg.

Jan Fluit: de foto op de site deze week is de woning die vroeger hoorde bij de NIZO en is genomen vanaf de Nizolaan. Het huis ligt op de hoek Nizolaan/Kernhemseweg. De woning is minimaal 60 jaar oud en staat vlakbij het gebouw dat vroeger de oude melkfabriek was. Aan die zijde werden vroeger ook de melkbussen aangeleverd. Ik woonde daar vlakbij, vandaar dat ik dit weet.

H. Postema (Ede): dit wist ik meteen! Jarenlang in dezelfde straat gewoond. Toen woonden er mensen, de familie Zwaginga. Liepen er dagelijks langs op weg naar de Lagere School! Er zit nu een bedrijf in. Nizolaan 1 (vroeger heette de Nizolaan : Concordialaan). Wij woonden eerst op concordialaan 38 en toen werd het Nizolaan 18!

Fred Slijkhuis (Ede): de bijzondere foto van deze week is van het vika gebouw Nicolaan 4. Sinds Januari 2020 ben ik inwoner van Ede en leer Ede steeds beter kennen.

Oplossing fotoquiz 50: Ede, Nizolaan, voormalige directiewoning Nizo.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie