Pieter van de Grift.
Pieter van de Grift. Theo Beumer

Trainer Pieter van de Grift trekt conclusie en is per direct weg bij Blauw Geel ‘55

23 november 2021 om 11:08 Voetbal

EDE Pieter van de Grift is met onmiddellijk ingang gestopt als trainer van de derdeklasser Blauw Geel ’55. Dat is de uitkomst van een gesprek dat de trainer en club maandagavond voerden. ,,Heel jammer en wel wat onverwacht. Er zijn de afgelopen tijd, zoals eigenlijk altijd, gesprekken geweest met Pieter van de Grift, over hoe een seizoen en de samenwerking met de groep verloopt. In november of uiterlijk begin december neem je dan een beslissing of het contract wordt verlengd. Wij wilden zijn contract niet meer verlengen”, opent technisch manager Marcel van der Hoop. 

door Eip Janssen

Van der Hoop, die de trainer goed kent en een uitstekende verstandhouding met hem heeft, nam deze beslissing na gesprekken met de spelersgroep. ,,De spelers hebben Pieter als mens en vakman hoog zitten. Maar er was ook het gevoel dat de ‘klik’ met het team er niet helemaal was. Het was wat lastig om daar precies de vinger op te leggen”, gaat Van der Hoop verder. Namens de vereniging Blauw Geel ’55 verzocht de technisch manager Van de Grift het seizoen gewoon af te maken. ,,In mijn ogen was dat de beste en voor beide partijen meest gewenste oplossing geweest. Maar Pieter van de Grift besloot op basis van het maandagavond gehouden laatste gesprek een andere keuze te maken. Die betreur maar respecteer ik. We hadden graag het seizoen met hem afgemaakt. En de spelersgroep ook”, vult Van der Hoop aan.

Het besluit van Pieter van de Grift en de ontstane situatie moet even worden verwerkt. ,,Ik had echt niet onmiddellijk een alternatief scenario op tafel liggen. Op verzoek zal ik de training deze week en coaching van de wedstrijd tegen ONA ’53 voor mijn rekening nemen. In de tussentijd gaan wij ons beraden. Wat de goede oplossing is? Daar is het nu even te vroeg en te vers voor. Of ikzelf ambieer de trainer te blijven tot het einde van het seizoen? Ik heb eerder een besluit genomen het trainerschap bij SKV in te ruilen voor de functie van technisch manager bij Blauw Geel ’55. Maar als het clubbelang vraagt dat ik voorlopig voor de groep sta, dan is dat maar zo. Maar, nogmaals, alle opties liggen nog open. Ik heb niet alleen de wijsheid in pacht”, sluit Marcel van der Hoop af.  

REACTIE Veenendaler Pieter van de Grift, docent aardrijkskunde op het Christelijk Lyceum Veenendaal betreurt de gang van zaken. ,,Ik heb gisteren (maandagavond, red.) inderdaad een gesprek gehad met een Blauw Geel ’55 vertegenwoordiging. Je wisselt een aantal zaken uit. Gaandeweg het gesprek ontstond bij mij steeds sterker het gevoel dat ik niet aan de gestelde vraag kon voldoen. Ik ben wie ik ben en soms moet je concessies doen. Maar mezelf zo veranderen was een brug te ver.” De trainer van derdeklasser Blauw Geel ’55 wijst erop dat hij al meer dan dertig jaar in het trainersvak zit. ,,Ik heb gelukkig in negen van de tien gevallen zelf de keuze kunnen maken of een contractverlenging wel of niet doorging. Ooit ben ik bij Jonathan (Zeist) om andere redenen eerder vertrokken.”

Van de Grift hoorde dat de spelersgroep een aantal zaken liever wat anders ingevuld zag. ,,Dat waren punten op het gebied van communicatie maar ook voetbaltechnisch. Die signalen heb ik niet eerder gehad. Ook bij mijn besprekingen geef ik de groep gelegenheid te reageren. Dat was vrijwel nooit het geval. Voor zover ik kan beoordelen was de relatie met de spelers goed. Ik overlegde echt daar waar nodig met een aantal geroutineerde spelers over de aanpak. Maar uiteindelijk kies ik voor het in mijn ogen op dat moment beste elftal. Nu mijn vertrek bekend is heb ik van een aantal spelers al appjes gehad, waarin zij aardige berichten deelden. Dat doen ze ook niet zomaar”, gaat hij verder. Blauw Geel ’55 kent een lastig seizoen in de derde klasse. De tiende plaats is een tegenvaller. Ook de laatste nederlaag bij Terschuurse Boys (2-1) hoort in dat rijtje. ,,Ik sluit niet uit dat een gesprek met tien punten meer en bijvoorbeeld een tweede of derde plaats een andere uitkomst zou hebben. Ik denk dat de verwachtingen bij Blauw Geel ’55 best hoog waren. Met een complete groep was dat denk ik ook geen probleem geweest. Maar hoe vaak zijn we nu echt compleet geweest. Aan de andere kant heb ik gezien de doelstellingen van de club ook jonge en door Blauw Geel ’55 zelf opgeleide spelers een kans kunnen geven.”

De Veenendaler benadrukt dat dit niet einde trainerscarrière is. ,,Nee, zeker niet. Ik neem nu even een time-out. Ik golf graag en wat genieten van de vrijheid. Ik zei vanmorgen nog tegen mijn vrouw dat ik zaterdag wel ‘ergens’ ga kijken. Realiseerde me toen pas na haar opmerking dat toeschouwers niet toegestaan zijn. En dat ben ik vanaf nu”, sluit Pieter van de Grift met enige zelfspot.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie