Afbeelding
Foto: Pexels

De beste tips voor het kopen van een cv ketel

23 maart 2022 om 07:39 Partnercontent

Bij het plaatsen van een nieuwe cv ketel zijn er veel overwegingen waar je rekening mee moet houden. De meeste hiervan zullen worden beantwoord door je geregistreerde verwarmingsmonteur, maar het is ook goed om zelf inzicht te hebben. In dit artikel hebben we daarom de beste tips voor het kopen van een nieuwe cv ketel op een rijtje gezet! 

Kies het juiste type

Voordat je een ketel kiest, moet je het juiste type uitzoeken. Moderne ketels, ongeacht de fabrikant, zijn gebouwd om efficiënt te zijn en ook lang mee te gaan. Dit komt door een regeling die enkele jaren geleden is aangenomen om de levensduur van een ketel te waarborgen. Er zijn drie hoofdtypen cv ketels waaruit je kunt kiezen. Deze omvatten het volgende:

Combi

De combiketel is de modernste en meest gebruikte ketel die ideaal is voor mensen die 1-2 badkamers in huis hebben. Water uit de hoofdtoevoer wordt in dit geval rechtstreeks naar de ketel gestuurd en verwarmd om op verzoek indien en wanneer nodig te kunnen voldoen.

Systeem

Een systeemketel zit in hun werking tussen een combiketel en een gewone ketel in. Ze werken door water uit het elektriciteitsnet te nemen als een combi, maar slaan het warme water vervolgens op in een cilinder. Dit is geweldig voor mensen die geen warm water op aanvraag nodig hebben of minder bewoners in huis hebben.

Regulier

Een gewone ketel of ook wel een conventionele ketel of alleen warmte genoemd, is het oudste type verwarmingssysteem en is beter geschikt voor grotere eigendommen. Naast een warmwatercilinder zal deze ook een voedings- en expansievat bevatten.

Doe je onderzoek

Voordat je een nieuwe ketel aanschaft, is het altijd raadzaam om op onderzoek uit te gaan. Dit betekent niet dat je een expert hoeft te zijn, maar het zal ook helpen als je begrijpt wat je moet kopen. Als het op onderzoek aankomt, kijk dan eens naar de fabrikanten binnen de markt. Ze zullen allemaal iets soortgelijks bieden, maar er zullen desondanks wel verschillen zijn. 

Let op de kosten

Als het gaat om het laten installeren van een nieuwe ketel, zullen de kosten voor velen een belangrijke overweging zijn, evenals een van de grootste hindernissen om te overwinnen. De kosten van een nieuwe ketel kunnen soms een enorme uitgave zijn, maar soms weegt dit op tegen de reparatiekosten. Een van de belangrijkste tips voor het kopen van een nieuwe ketel is daarom het overwegen van je budget. Je budget bepaalt immers hoeveel je je kunt veroorloven om uit te geven. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden om ervoor te zorgen dat je genoeg hebt om het project af te ronden.

Bereken je verwarmingsvraag

Het berekenen van je warmtevraag heeft een groot effect op het type ketel dat je kiest. Het hebben van een cv ketel die niet aan je eisen kan voldoen, zal uiteindelijk minder efficiënt zijn in je woning. Het berekenen van je vraag is gebaseerd op een aantal factoren, waaronder de grootte van het huis, het aantal radiatoren en ook het aantal bewoners.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie