Beeld uit wedstrijd Excelsior '31 - ZVV Ede
Beeld uit wedstrijd Excelsior '31 - ZVV Ede ZVV Ede PR

Van Gent Finaleweken: ZVV Ede laat er geen gras over groeien met forse winst

6 mei 2022 om 22:47 Voetbal Van Gent Finaleweken 2022

EDE ZVV Ede heeft in Rijssen bij Excelsior’31 een 1-7 winst behaald.

Daarmee blijft ZVV Ede koploper in de eerste divisie zaalvoetbal. De weg naar de eredivisie heeft de ploeg volledig in eigen hand. De ploeg die misschien nog roet in het eten kan gooien is ZVV Eindhoven. De Eindhovenaren tellen twee verliespunten minder. Vanavond (vrijdag) zag ZVV Eindhoven de wedstrijd in eigen huis tegen ZVS/Bodemflex niet doorgaan. De gasten kwamen niet opdagen.

FORSE ZEGE Tegen Excelsior’31, de nummer zeven op de ranglijst in de eerste divisie maakte ZVV Ede geen misstap. De Edese zaalvoetballers onderschatten de tegenstander niet en gingen er vol voor. ,,ZVV Ede gaf achterin niet of nauwelijks iets weg. Aanvallend was er voortdurend de nodige dreiging op het Rijssense doel. Dit leverde met rust een 0-2 voorsprong op door doelpunten van Ilias Joubid en Ino Wolters. De 0-1 was een individuele actie van Ilias Joubid, en bij de 0-2 strafte Wolters een te korte terug speelbal af”, had ZVV Ede vertegenwoordiger Elbert Schrier gezien. De ruststand was dus 0-2 mede te danken aan een geweldige redding van ZVV Ede doelman Alpay Yuzgec.

In de tweede helft zette ZVV Ede aan. Achraf Benahmed rond een uitval bij de tweede paal goed af: 0-3. ,,Mo Hazzat onderschepte een door Excelsior’31 opgezette aanval en benut de kans: 0-4. In een man meer situatie weet Mitchell Snetselaar de 0-5 te scoren. Excelsior’31 slaagt erin de eer te redden: 1-5”, aldus Schrier.

Een 10-metertrap benut door Mo Hazzat en een succesvolle slalomactie van Ilias Joubid brengen de eindstand op 1-7. ,,Nog vier finales voor ZVV Ede. JCK/AISO en ZVV Eindhoven in de Van der Knaapsporthal en OACN-Boys en Sportclub Olympic als uitwedstrijden”, besluit Schrier.

Volgende week vrijdag ontvangt ZVV Ede in de Van der Knaap sporthal JCK/AISO. De aanvang is 20.45 uur.

Mohammed Hazzat zeer waardevol voor ZVV Ede.