Annelie de Korte
Annelie de Korte @tedxmedia

DVO doet goede zaken voor de play-offs

6 maart 2022 om 10:30 Korfbal

BENNEKOM De korfballers van DVO/Accountor zijn dicht bij de beoogde play-offs. Naaste concurrent KZ/Thermo4U werd met 21-16 verslagen.

,,Verdedigend hebben wij het heel goed gedaan. Onze meiden hebben die van KZ goed geneutraliseerd. In samenwerking met de mannen werd de zone goed afgeschermd’’, gaf Richard van Vloten als sleutel van het succes.

De trainer zag zijn ploeg op voorsprong komen. Na een 4-3 tussenstand, was het halverwege 9-5. ,,De voorsprong wisten wij geleidelijk uit te breiden naar acht verschil. Wij zijn eigenlijk niet in de problemen geweest. Aanvallend had het zeker beter gekund. Dat is al een paar weken zo. Positief is wel dat de betere kansen werden geselecteerd. Je ziet het nu over de hele linie in de korfballeague, dat er momenteel wat minder wordt gescoord. Of dat nu met extra druk heet te maken, of dat er beter wordt verdedigd, weet ik ook niet.’’

,,Al met al denk ik dat het na een paar mindere weken, weer de goede kant opgaat. Annelie de Korte en Gertjan Meerkerk lieten weer meer van zich spreken. Ook met het andere vak gaat het de goede kant op’’, merkt Van Vloten op, die zijn basisformatie liet staan. ,,Dat heb ik bewust gedaan. Ik denk dat het voor de spelers ook wel weer eens lekker was , de hele wedstrijd uit te spelen.’’

DVO staat nu voor vier punten voor op KZ, en zes op DOS en LDODK, die hun onderlinge wedstrijd nog tegoed hebben. ,,Met nog drie wedstrijden te gaan, moet het wel heel gek lopen, als wij de play-offs niet halen. Door de winst op KZ, is de druk er wat van af. Wij hebben zaterdag dan ook niets te verliezen in de uitwedstrijd bij Fortuna’’, besluit Richard van Vloten zijn verhaal.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 7, Annelie de Korte en Menno van der Neut 4, Daniëlle Boadi 3, Koen van Roekel 2 en Chris van Haren 1.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie