Caitlin Keller
Caitlin Keller Theo Beumer

DVO walst over TOP Arnemuiden

2 oktober 2022 om 10:21 Korfbal

BENNEKOM ,,In het verleden hebben wij het wel eens lastig gehad bij TOP in Arnemuiden. De doelstelling was dan ook het snel te beslissen. Dat lukte eigenlijk al binnen tien minuten. En dan win je na een 4-11 ruststand heel makkelijk met 7-21’’, keek Richard van Vloten terug.

Het overwicht van DVO/Accountor was groot. ,,Zij probeerden te achterverdedigen. Wij hadden afgesproken binnen de zes meter door te schieten. En was de bal niet raak, dan hadden wij wel weer de rebound. TOP had niets in te brengen. Ook na de rust het zelfde spelbeeld. Verdedigend was het heel goed van onze kant. Misschien dat het aanvallend nog iets beter had gekund. Maar met twee uur reistijd in de benen, is dit gewoon een prima uitslag’’, meende de DVO trainer.

Die in de slotfase ook nog wat spelers uit het tweede team bracht. ,,Die waren met z’n vieren vanuit Nieuwerkerk aan de IJssel onze kant op gekomen. Dan is het leuk dat zij ook even spelen, en ook nog drie doelpunten scoorden.’’

Zaterdag is de laatste wedstrijd van de heen ronde van de veldcompetitie. Dan komt Oost Arnhem op bezoek. ,,Ons doel is het goed af te sluiten. Dat betekent ook dat je samen met PKC als koploper de zaal ingaat’’, weet Richard van Vloten. Op basis van het huidige doelsaldo staan de Bennekommers op kop. Op zaterdag 12 november begint de korfballeague met een uitwedstrijd bij LDODK.

DVO doelpunten: Gertjan Meerkerk 4, Koen van Roekel, Daniëlle Boadi en Maayke Brouwer 3, Menno van der Neut, Robbe de Wit en Jeffrey van Huenen 2, Caitlin Keller en Daan van den Goorbergh 1.