Caitlin Keller
Caitlin Keller Theo Beumer

DVO overklast door Fortuna

13 maart 2022 om 10:33 Korfbal

BENNEKOM ,,Wij zijn totaal overklast door Fortuna. Konden geen potten breken en verliezen terecht met 28-19’’, stelde DVO trainer Richard van Vloten klip en klaar.

,,Wij konden heel moeilijk onder hun druk uitkomen’’, ging Van Vloten verder. ,,Dat gold in alle opzichten. Wijzelf speelden moeizame aanvallen. Het spel was ook onrustig, met veel plaats fouten. Als je dan zelf niet goed speelt, en de tegenstander gewoon heel goed is, word je op alle fronten afgetroefd. En sta je halverwege met 19-10 achter.’’

,,Dan weet je dat het een verloren wedstrijd is. Is het in de rust vooral zaak de aanwezige irritatie weg te nemen, en als team bij elkaar te blijven. Dat is de tweede helft redelijk gelukt. Wij hadden wat meer rust in ons spel. Zij namen ook gas terug. Ik heb ook wat gewisseld, om spelers te sparen. Uiteindelijk weet je met 28-19 de schade beperkt te houden.’’

,,Tegen LDODK wordt het zaterdag de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Met winst plaatst DVO zich voor het eerst in de historie voor de play-offs. Wij hebben ook nog een appeltje met hen te schillen. Daar eerst een ruimte achterstand goed gemaakt, om in de slotfase alsnog te verliezen. Ik denk ook dat ik de spelers niet hoef te motiveren.’’

,,Bij elk ander resultaat komt er nog weer meer druk op de laatste wedstrijd tegen KZ. En juist die periode moeten we zien even op adem te komen en even iets ruimte en rust te nemen, zodat je optimaal aan de play-offs kunt beginnen. Maar eerst nu alle focus op LDODK’’, weet Richard van Vloten.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 5, Caitlin Keller 3, Menno van der Neut, Annelie de Korte, Daniëlle Boadi en Koen van Roekel 2, Jeffrey van Huenen, Chris van Haren en Robbe de Wit 1.