Afbeelding
BSV Bennekom

BSV Bennekom verliest topper tegen Max Euwe

10 maart 2020 om 14:29 Overig

BENNEKOM ,,Wat het exact geworden is weet ik niet, maar we hebben dik verloren, denk ik.'' Woorden van Ed de Beule, plaatsvervangend teamcaptain bij schaakclub BSV Bennekom na de met 5,5-2,5 verloren topper tegen Max Euwe 2 in Enschede. Die ploeg gaat de titel pakken.

De Beule legt uit: ,,Binnen dertien zetten en een half uurtje spelen op bord 8, Noël Bovens, een nul door zetverwisseling. Zo wordt winnen van de koploper uit onze poule lastig.'' Toch rechtte BSV Bennekom even de rug met een overtuigende overwinning van Benno van der Veen. Met aanvallen vanuit iedere hoek van het bord overspeelde hij zijn tegenstander.

Maar toen ging het mis. John Riksen en Rembrandt Bruil werden in het middenspel overlopen. Allebei een nul. Ook Martin Markering kampte met dezelfde problemen. Verdedigend uit de opening en langzaam overlopen.

MAATJE TE GROOT De Max Euwe-spelers leken een maat te groot. Toch was het nog niet gedaan. Ed de Beule had een beter eindspel na knap voorbereidend werk. Ook Hotze Hofstra zijn stelling was veelbelovend. Dito voor Martijn Pauw, die vol op de aanval speelde ondanks weinig bedenktijd.

Helaas moest De Beule berusten in remise na het missen van een actieve winnende zet in het verre eindspel. Pauw zag zijn vechtlust met aanval en offers niet beloond en kon opgeven. Hofstra maakte de score nog enigszins draaglijk met een mooie overwinning.

Uiteindelijk een nederlaag van 5,5 tegen 2,5. ,,Zo jammer'', weet De Beule achteraf. Maar Max Euwe wordt terecht kampioen. Max Euwe 2 leidt nu comfortabel, UVS 2 is tweede en ligt na de recente wijzigingen van het reglement op promotietoer. BSV Bennekom is derde, maar ontmoet UVS 2 nog. Kortom? ,,Uithuilen, en gewoon tweede worden."

Bron: BSV Bennekom

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie