Luuk de Vries laat concurrenten zaterdag achter zich. Zondag niet gestart.
Luuk de Vries laat concurrenten zaterdag achter zich. Zondag niet gestart. JdeLeeuw

Weekeinde met lach en traan voor Luuk de Vries

Overig

LUNTEREN Het zat de 11-jarige Lunterse talentvolle motorcoureur Luuk de Vries dit weekeinde mee en tegen. Het werd een weekeinde met zowel letterlijk als figuurlijk een lach en een traan. Zaterdag gaf Luuk de Vries op het Circuit van Spa - Francorchamps zijn visitekaartje af. In de eerste race om de Molenaar NSF100 Cup wist de jonge Lunteren zegevierend de meet te passeren.

Eip Janssen

Hoe omgekeerd was het zondag. Voorafgaande aan de races 2 en 3 een cash. ,,Een behoorlijke blessure aan de linkerarm opgelopen. Ziekenhuisonderzoek (maandag) zal moeten uitwijzen hoe ernstig dit is. Op deze manier de zomerstop in gaan is niet wat je wilt. Maar dat is ook sport”, keek Luuk de Vries terug.

Op zaterdag was de stemming heel wat beter. De jonge Lunteraan presteerde heel goed. ,,Ik ben best moe maar heel voldaan. In de sprintrace ging het al geweldig met een tweede plaats. Dat was belangrijk omdat daarin de startpositie voor de eerste officiële race werd bepaald. Nu de eerste race zelfs gewonnen. Met als kers op de taart de leiderspositie in het algemeen klassement”, keek Luuk de Vries terug. De elf jarige zeer talentvolle coureur, was met zijn Molenaar NSF team voor de vierde ronde van het kampioenschap overgestoken naar de kartbaan van Spa-Franchorchamps (België).

,,In de eerste race dus mijn visitekaartje afgegeven. Helaas kon ik zondag niet aan de twee volgende races deelnemen. Wat dat betekent voor het klassement is nog onduidelijk. Maar belangrijkste is dat eerst een goede diagnose wordt gesteld van mijn blessure. Daarvan herstellen is het eerstvolgende waar ik mij op richt”, ging de Lunteraan realistisch verder. Hij vond ondanks het malheur nog tijd terug te kijken op de zo succesvolle zaterdagrace. ,,De start in de eerst officiële race was geweldig. Ik pakte gelijk de leiding. In de sprintrace waren mijn tweede en derde ronde nog niet zo geweldig. De opdracht was dat nu te verbeteren.”

Met constante snelle tijden wist Luuk elke ronde een klein beetje meer afstand te nemen van zijn belagers. ,,Halverwege de race had ik wat geluk. Maar dat hoort bij onze sport. De groep achter mij begon een ‘battle’ met elkaar. Dat gaf mij ‘lucht’ om uit te lopen. Uiteindelijk werd ik met ruim twee seconden voorsprong afgevlagd. Jay - Jay den Hoed en Shayden Rodgers maakten het podium compleet”, sluit De Vries af.

Een vervolg kwam er niet voor Luuk de Vries. Hij zag in de tweede race zijn concurrenten in het algemeen klassement Shayden Rodgers en Jay - Jay den Hoed als leidend duo over de meet komen. In de derde en laatste race Molenaar NSF100 Cup verwees Kyano Schoo zijn belager Shayden Rodgers naar de tweede plaats.

De eerstvolgende race is op zaterdag 24 september in Veldhoven.

advertentie
advertentie