Melvin van der Voort, midden, geniet van zijn dubbele zege in Assen. Damon Teerink

Edenaar Melvin van der Voort pakt dubbele overwinning tijdens Jack’s Racing Day

7 augustus 2022 om 21:11 Overig

EDE Melvin van der Voort, de 17-jarige talentvolle motorcoureur uit Ede, heeft dit weekeinde bij de Jack’s Racing Day op het TT Circuit Assen, zijn visitekaartje afgegeven.

Van der Voort kende een perfect weekend door zondag vanaf pole position in de Supersport klasse van de BeNeLux Trophy beide races op zijn naam te schrijven. ,,Een perfecte voorbereiding op de IDM-ronde die komend weekeinde in Assen op de kalender staat”, keek de jeugdige Edenaar verheugd terug.

De Jack’s Racing Day is een groot gecombineerd auto- en motorsportevenement dat jaarlijks georganiseerd wordt op het TT Circuit Assen. Ook dit jaar kwam er weer veel publiek op het evenement af. ,,Ik was in beide kwalificatie races de snelste Supersport coureur, waardoor ik vanaf pole position in deze klasse mocht vertrekken. ,,Mijn tijd van 1’41.7 is een persoonlijke recordverbetering met 0,8 seconden op Assen”, lachte Van der Voort.

EERSTE RACE In de eerste race moest Melvin van der Voort een aantal posities prijsgeven aan diverse Superbike rijders. Het was vervolgens lastig om deze snellere motoren te passeren, maar toen Van der Voort hen weer had teruggepakt, wist hij met een strak tempo van de vierde naar de eerste plaats in de Supersport klasse te rijden. ,,Na veertien ronden kwam ik als eerste over de finish.”

In de tweede race kon Melvin van der Voort gelijk de leiding pakken in de Supersport klasse. De SWPN-coureur volgde de hele race een Superbike rijder, waarmee hij ver weg wist te rijden bij zijn concurrenten. Ook deze keer wist Van der Voort na veertien ronden als eerste over de finish te komen. ,,De dubbel en dus een perfect weekeinde was compleet”, keek Melvin terug.

Na bekomen te zijn van de dubbele winst was de 17-jarige coureur goed in staat zijn dubbele triomf te analyseren.

,,Het was geweldig om te racen tijdens de Jack’s Racing Day. Twee zeges gescoord en mijn persoonlijk record op Assen verbeterd. Ik denk dat we klaar zijn voor IDM-ronde van komend weekeinde. Het team verdient een groot compliment en ik ben blij hun werk te hebben mogen afmaken”, eindigde Melvin van der Voort.

Komend weekend (12 t/m 14 augustus) racet Melvin van der Voort opnieuw in Assen, dan in de IDM Supersport klasse, waarin hij zondag twee races zal rijden.