Melvin van der Voort kende een uitstekend raceweekeinde
Melvin van der Voort kende een uitstekend raceweekeinde Damon Teerink

Motorcoureur Melvin van der Voort top vijf in Schleiz

Overig

EDE De Edese coureur Melvin van der Voort is als vierde en vijfde over de finish gekomen tijdens de IDM Supersport races in Schleiz. 

,,Ik heb nog niet eerder zoveel punten gescoord tijdens een raceweekend in deze klasse. In de tweede race finishte ik nipt achter het podium. Dat kwam mede door een vierde kwalificatietijd na de trainingen”, glimt de 17-jarige Melvin van der Voort trots.

De vierde IDM Supersport ronde van het seizoen werd afgelopen weekend verreden op de Schleizer Dreieck, een uitdagend semipermanent circuit. Melvin van der Voort was tijdens de vrije trainingen al goed onderweg toen hij een vierde en zesde tijd op de klokken bracht. ,,Dat betekende dat ik mij als vierde kwalificeerde voor de races, wat tevens mijn beste startpositie in de IDM Supersport klasse betekende.”


Bij de start van de eerste race verloor de SWPN-coureur een paar plaatsen en kwam op plaats zeven te rijden. Er bleef een grote groep bij elkaar – waar Melvin van der Voort ook deel van uitmaakte - die in gevecht was voor de tweede plaats. In de tweede helft van de race viel de groep iets uit elkaar, maar in de slotfase wist de jonge Edenaar knap naar voren te komen. ,,Mede door een geslaagde inhaalactie in de laatste ronde wist ik als vijfde te finishen”, keek Van der Voort terug.


Melvin van der Voort (20) tart concurrentie                                                     Damon Teerink

In de tweede race was Melvin beter weg en reed in de openingsfase op plaats vijf. Er ontstond een kopgroep van vijf rijders. De Yamaha-coureur won in de zesde ronde een positie. Van der Voort reed vervolgens kort achter de top-drie, maar kwam net tekort om een aanval te kunnen plaatsen voor een podiumklassering. ,,Ik finishte knap als vierde. Nog niet eerder heb ik zoveel punten in een IDM Supersport weekend gescoord”, analyseerde Melvin.

TERUGBLIK,, Het was echt teamwerk want ik kreeg een zeer goede motor mee. De trainingen liepen goed en dat resulteerde in de beste startpositie in de IDM Supersport dit seizoen. In de eerste race draaide ik in het begin niet het tempo dat ik graag had gewild, maar kon ik in de slotfase toch nog twee rijders passeren en vijfde worden. De tweede race was goed en kon ik lang met de kopgroep mee. Op het laatst had ik weinig tractie meer en kon net geen aanval meer doen voor een podiumplek. Ik ben super blij met de resultaten in Schleiz! Nu is het zaak om deze lijn door te trekken naar het volgende raceweekend in Assen”, eindigde een tevreden Melvin van der Voort.


Melvin van der Voort (20) schudt aan de boom                                          Damon Teerink

De volgende IDM Supersport ronde is de thuisrace van Melvin van der Voort op het TT Circuit Assen. Deze races worden verreden in het weekend van 12 t/m 14 augustus. Als perfecte voorbereiding zal de Yamaha-coureur het weekend ervoor – 5 t/m 7 augustus – van start gaan in de BeNeLux Trophy races tijdens de Jack’s Racing Day in Assen.

advertentie
advertentie