Jeff de Quay, op archieffoto, speelde een goede wedstrijd.
Jeff de Quay, op archieffoto, speelde een goede wedstrijd. Ted Walker

HV Reehorst boekt tweede zege dit seizoen

5 november 2022 om 22:57 Overig

EDE,, Een heerlijk gevoel deze 34-23 zege op F.H.C. uit het verre Stiens. ,,Steeds de complimenten maar geen punten. Dat is nu voorbij. Morgen (zondag) sta ik met een goed gevoel op. Daarnaast ben ik bij HV Reehorst 2 dan betrokken. Ik kijk niet op een uurtje”, glunderde HV Reehorst coach Paul van Noesel na afloop.

Eip Janssen

In sporthal De Peppel zagen veel toeschouwers de thuisclub wat matig beginnen. De tussenstand 1-4 beloofde aanvankelijk weinig goeds. ,,Maar schijn bedriegt. Ik had flink wat druk op het team gezet. Dan zie je dat de jongere spelers daar even aan moeten wennen. En dat routiniers als Jeff de Quay en mijn collega trainer Robbert van Oel goed waard zijn. Robbert weet als geen ander waar we op trainen. En dat zagen we in deze wedstrijd terug. Dat is echt voor het begeleidingsteam fijn”, ging Van Noesel verder.

Na een minuut of twintig spelen was het 8-7 voor HV Reehorst. ,,de ommekeer want bij rust was het 16-11. Het gevoel dat het goed zat was terug.”

HV Reehorst wist de gasten in de tweede helft een minuut of tien op de ‘nul’ score te houden. ,,HV Reehorst liep uit tot ik dacht 21-12. Je zag de trainingsintensiteit terug. F.C.H. liep achter de feiten aan. Ik kon vrijwel alle spelers meer speeltijd geven. Uiteindelijk werd het 34-23 en sluiten we aan bij de middenmootteams.”

De coach wilde eigenlijk geen specifieke namen noemen. ,,Het was een collectieve teamprestatie. Laat ik een uitzondering op de regel maken”, lacht Van Noesel. ,,Ik vond Sander van Riet, nog een jeugdige speler, zich echt goed presenteren. HV Reehorst bouwt ook op de jeugd. Dan is het mooi dat zo’n talentvolle speler het ook laat zien”, sluit de handbalcoach tevreden af. 

HV Reehorst gaat volgende week op bezoek bij BDC in Soest. Net als HV Reehorst een middenmoter.  

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie