Springers van DOK
Springers van DOK DOK

Junior Springers van DOK plaatsen zich voor het NK

14 november 2021 om 20:36 Sport Deel je nieuws

Op zaterdag 13 november reisde de junior damesploeg van de christelijke gymnastiekvereniging DOK van af naar Almelo. Hier stonden de plaatsingswedstrijden junior B-niveau op het programma. Een belangrijke wedstrijd dus want alle springers willen natuurlijk graag meedoen met het NK op 11 december in Nijverdal.

De dames die voor DOK mee mochten springen waren: Iris van den Bos, Lotte Merkies, Lotte Hartland, Shanna Kervel, Novalee Deuning, Amber Koudijs en Myrthe Scherrenburg. De wedstrijd begon met het onderdeel minitrampoline. De sprongen gingen erg goed en er werd ook netjes gewerkt. Er was in het B-niveau veel tegenstand dus het behalen van NK moest echt worden verdiend met goede en nette sprongen. Dit lukte goed op het onderdeel minitrampoline. Als achtste plaatste de ploeg zich rechtstreeks voor het NK.

Daarna naar het onderdeel pegasus. Het liep hier helaas iets minder dan op de trampoline. De groep eindigde als 13e op dit onderdeel. Voor dit onderdeel moet de ploeg nog afwachten of ze door mogen naar het NK.

Op het onderdeel airtrack maakte de springers het weer helemaal goed. Er werden keurige series geturnd en ook de synchroon sprongen liepen erg goed. De groep plaatste zich als 6e voor dit onderdeel op het NK.

Nu dus hard werken richting het NK op 11 december. Een groep van ruim 25 springers van DOK zal afreizen naar het NK om daar de eer van de club te verdedigen. DOK is trots op deze afdeling van de club.

De voorbereidingen verliepen spannend dit jaar. Beide trainsters Esmee van Gemert en Nicole Oudsen waren 13-11-2021 geveld door ziekte. Gelukkig gaat het met beide trainsters weer de goede kant op. Er werd voor goede vervanging gevonden. Arnold van den Brink en Wilbert Groeneveld namen het stokje over, echt top van deze heren. Zo konden de wedstrijden gewoon doorgaan en werden de turnsters goed begeleid. Mooi om te zien hoe soepel dit werd opgelost en dat iedereen dan voor elkaar klaar staat.

Springers van DOK
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie