Evert Palm
Evert Palm @theobeumer

DTS Ede en DZC’68 schieten weinig op met gelijkspel

26 november 2022 om 20:14 Sport

EDE ,,In de laatste minuut stuurde Huib Siefkes Frank Boers diep. Vanaf de rechterkant ging ik er van uit dat hij dan met zijn sterke linkerbeen zou schieten. Maar Frank nam de bal toch met rechts en mikte naast. Dat was onze kans om toch van DZC te winnen’’, keek Arnold Brehler terug.

door Wim van Kessel

Nu bleef het 1-1 tussen de nummers drie en vier van de ranglijst, die Scherpenzeel en LRC steeds verder zien uitlopen. ,,Ik vond ons de beter voetballende ploeg’’, meende de DTS Ede trainer. ,,DZC stond wel goed in de organisatie. Zeker de ruimte voor Bram Holtman was goed afgeschermd. Via Nehkomi Veldt en Haikaz Vervaart waren er wel kansen. Niet voor de eerste keer dit seizoen kregen wij uit een corner een tegen doelpunt om onze oren. (Noë Bokila). Dat is zeker een aandachtspunt.’’

Ook uit een corner kwam DTS halverwege de tweede helft langszij. Een ‘dode bal’ werd bij de eerste paal binnen gewerkt door Evert Palm. ,,Wij hadden een overwicht. Stijn Homburg kreeg een schietkans. Achterin hadden wij het onder controle. Maar de echte finesse ontbrak vandaag. En omdat Frank Boers die kans niet maakte, moet je genoegen nemen met een punt. Maar je schiet er niet zo veel mee op’’, weet ook Arnold Brehler.

DTS blijft derde, maar het verschil met Scherpenzeel is negen punten, met wel een wedstrijd minder gespeeld. LRC heeft vijf punten meer. Zaterdag is er de uitwedstrijd bij nummer elf Oranje Wit.