Liggend Joël van Wijk
Liggend Joël van Wijk Theo Beumer

DTS Ede terug op aarde

27 maart 2022 om 09:44 Voetbal

EDE ,,Wij zijn weer terug op aarde.’’ Woorden van trainer Arnold Brehler na de 2-0 nederlaag van DTS Ede bij Go Ahead Kampen. Met het verlies kwam er een einde aan een serie van zes overwinningen.

,,Ik vond ons redelijk voetballen’’, analyseerde Brehler. ,,Het euvel zat vandaag in de laatste fase. Wij waren voorin niet scherp. De bezetting voor het doel was ook niet goed. Mede daardoor waren wij vrij onmachtig tegen hun vijfmansverdediging.’’ Het bleef in de eerste helft namens DTS Ede bij een tweetal mogelijkheden van Huib Siefkes. Ook de thuisploeg had maar weinig kansen. Typerend was dan ook dat Nick Hendriks met een schot van afstand de 1-0 op het bord zette.

,,De tweede helft speelden wij iets meer over de zijkanten, waar ook de ruimte lag. Maar de voorzetten van Bram Holtman kwamen niet bij een medespeler terecht. Remco Speelziek en Evert Palm stonden niet in de positie. Er waren nog wat pogingen van Bram Holtman, Christoph Willemsen, Roy Ploeg en Joël van Wijk. Bij die van Joël zat de keeper er goed bij. Uiteindelijk viel ver in extra tijd de 2-0 (Nico Veldman).’’

,,Zonde. Een gelijkspel was zeker mogelijk geweest. Ik vond ook dat wij er vandaag te weinig energie in staken. Daardoor waren wij niet bij machte een doelpunt te maken’’, vatte Arnold Brehler samen.

De nederlaag betekent dat het weer stuivertje wordt gewisseld rond de koppositie in de eerste klasse D. CSV Apeldoorn is de nieuwe koploper. DZC en DTS volgen op twee punten. In de derde periode staat DTS nog drie punten voor op SVI, wat nog een wedstrijd tegoed heeft bij KHC uit op 12 april.

DTS Ede speelt zaterdag de derby tegen nummer SDV Barneveld om 14.00 uur. Door een blessure van Jesse Buikema en een schorsing van Sil Buikema zal het weer niet tot een broederstrijd gaan komen.