Afbeelding
Leon Verbakel

ZVV Ede strandt in halve finale bekertoernooi

29 februari 2020 om 10:02 Voetbal

EDE ZVV Ede heeft tegen competitiegenoot en lijstaanvoerder Bé'79 in de halve finale van de landelijke KNVB beker zaalvoetbal niet kunnen stunten. Uiteindelijk won de thuisclub uit Berkel - Enschot met 5-0.

Eip Janssen

,,Met iets meer geluk aan onze zijde hadden we er langer een wedstrijd van kunnen maken. Maar na de 3-0 achterstand moest er risico worden genomen. Dat gaf de doorslag", becommentarieerde de zoals altijd meelevende maar objectieve ZVV Ede voorzitter Leon Verbakel.

Hij betwistte op geen moment dat de nederlaag terecht was.

,,Bé'79 mag je net als de andere halvefinalisten (Hovocubo – asv LEBO 3-1, red.) als een eredivisionist beschouwen. Ik ben trots op onze ploeg dat zij de laatste vier hebben gehaald. Coach Anouar Thighadouini en zijn mannen verdienen alle lof. Deze mooie prestatie staat goed op de CV van ZVV Ede."

ZVV Ede had in de competitiewedstrijd met 0-7 verloren van de thuisclub. Maar deze keer had ZVV Ede zo op het oog de juiste wapens gevonden. Spelend op de counter moest in de eerste helft slechts een doelpunt worden toegestaan: 1-0.

,,Dat bood nog kansen. Maar de thuisclub wachtte geduldig af en liep uit naar een 4-0 voorsprong", had Verbakel genoteerd. Hij zag ook dat ZVV Ede speler Sjaak Vermaaten (twee keer geel, red) met een rode kaart werd weggezonden.

ZVV Ede koos ervoor met een mee voetballende keeper te gaan spelen.

,,Dan krijgt Ilias Joubid direct rood. Hij was in een duel gewoon te laat en dat werd uitgelegd als doorhalen. Bé'79 wist goed te profiteren van de man-meer situaties."

Bé'79 speler Mohamed Marouane wist met zijn tweede doelpunt van de avond de 5-0 eindstand op het bord te brengen.

,,Een mooi avontuur. Jammer dat de halve finale niet in Ede werd gespeeld. Misschien het enige minpuntje van een succesvol landelijk bekertoernooi", besluit Leon Verbakel.

ZVV Ede hervat komende vrijdagavond de competitie in de eerste divisie. De Edese zaalvoetballers gaan op bezoek bij zvv Den Haag. Een belangrijk wedstrijd omdat beide ploegen samen met ZVG/Cagemax de tweede plaats delen op onoverbrugbare afstand van koploper Bé'79.     

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie