Collin Oosterholt, toekomstig trainer SV Harskamp, begroet weer drie nieuwelingen.
Collin Oosterholt, toekomstig trainer SV Harskamp, begroet weer drie nieuwelingen. Theo Beumer

SV Harskamp winkelt door

23 maart 2021 om 19:02 Voetbal

HARSKAMP Het is de plaatselijk trots ernst komend seizoen 2021/2022 een aardig woordje mee te spreken in de vierde klasse. Vier versterkingen kunnen worden genoteerd.

Eip Janssen

,,De spelers Anouar Haouat (Bennekom), Quincy van Eldik (Ede/Victoria) en Jeroen Fluit (DTS Ede) hebben de komst bevestigd. Misschien wat onder gesneeuwd maar eerder heeft ook Dylan van Harselaar (Edesche Boys) aangegeven voor zijn kans in de selectie te gaan. ”, laat Harskamp bestuurslid Escher van Norel weten.

,,Ja, ik blij erg blij met de wijze waarop de Harskampse technische commissie de elftal selectie op peil brengt. Al met al ruim twintig spelers die moeten knokken voor een plaats. Op een aantal posities zijn we echt goed bezet”, vult toekomstig trainer Collin Oosterholt aan.

Het duo omschrijft de nieuwe spelers als volgt.

,,Anouar Haouat is een absolute buitenkans. Dat blijkt wel uit het gegeven dat eersteklasser Bennekom hem graag wilde houden. Maar Anouar kiest voor speeltijd die hem bij Bennekom uiteraard niet gegarandeerd kan worden. Daarnaast speelt mee dat hij nu met zijn van KSV Fortissimo afkomstige neef Talib Azarkan kan samenspelen”, begint Oosterholt.

,,Ik sluit me hierbij aan. Anouar Haouat heeft in de jeugd bij FC Twente en Vitesse gespeeld. De trainer kent hem ook nog vanuit zijn DTS Ede tijd”, aldus Van Norel.

Beiden omschrijven Anouar Haouat verder als een snelle technisch zeer vaardige speler met een groot loopvermogen. ,,Hij kan diepgang en dynamiek in ons spel brengen. Ik denk dat hij het beste rendeert als een nummer tien maar op links zal het zeker niet minder zijn”, geeft Oosterholt als zijn mening.

De trainer omschrijft de van KSV Fortissimo en eerder DTS Ede afkomstige Jeroen Fluit eveneens als een versterking. ,,Ik ken Jeroen van mijn periodes waarin ik hem bij DTS Ede en KSV Fortissimo zag spelen. Ik heb altijd prettig met hem samengewerkt. Jeroen Fluit is gehaald voor de linksback positie waar hij met zijn snelheid voor diepgang kan zorgen. Daarnaast ken ik hem als een speler die voor binding binnen een groep garant staat. Ik verwacht dat hij zowel binnen als buiten het veld van waarde zal zijn.” 

,,De volgende maar zeker niet minste aanwinst is Quincy van Eldik (Ede/Victoria). Hij kan op meerdere posities uit de voeten. Daarbij denken we aan de vleugelverdedigerspositie of middenveld. Of dat nu op links of rechts is maakt hem niet zoveel uit. Multifunctioneel noemen ze dat geloof ik”, lacht Van Norel.

VOORUITZICHT Is hiermede de selectie van SV Harskamp op orde? ,,Voor nu zijn we tevreden met de selectie die er staat. Mocht er zich nog een buitenkansje aanbieden is dat bespreekbaar. Maar echt actief zoeken is niet meer aan de orde. Natuurlijk hebben we meer vragen om bij SV Harskamp te mogen spelen gekregen. Maar we zijn niet alleen selectief maar ook realistisch. Met andere woorden we wisten wat we wilden. En dit staat”, bevestigt het duo.

Wat wordt de opdracht voor de nieuwe selectie? Is meespelen om de eerste plaats realistisch? ,,Uitsluiten moet je nooit iets. Maar de KNVB heeft al aangekondigd dat de indelingen komend seizoen niet of nauwelijks zullen veranderen. Dat betekent dat in de vierde klasse C weer een aantal sterke ploegen zitten. Ik hoop dat we ons in het linker rijtje kunnen scharen tussen de betere ploegen. Elke ploeg begint volgend seizoen weer op nul. Dat is niet in het nadeel van ons”, lacht Oosterholt.

,,Als het eerste elftal van SV Harskamp in staat is onze trouwe supportersschare weer een leuke zaterdagmiddag te geven, zijn we op de goede weg. Laten we niet te hoog van de toren blazen. Het team komt van ver maar er staat wel een goed geraamte. Het is aan de (technische staf, spelers en technische commissie, red.) om dat waar te maken”, besluit Escher van Norel.         

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie