Danny Suitela blij met de zege bij CHRC, maar ook het keepen van zijn zoon.
Danny Suitela blij met de zege bij CHRC, maar ook het keepen van zijn zoon. Theo Beumer

Ede Victoria houdt linkerrijtje in zicht na winst

13 november 2021 om 17:39 Voetbal

EDE ,,De 1-2 overwinning die Ede/Victoria behaalde bij CHRC (Heelsum) was de beloning voor keihard werken”, opende trainer Danny Suitela.

door Eip Janssen

,,De winst was gezien de kansen die CHRC kreeg misschien wat gelukkig. Maar de wijze waarop mijn ploeg op een 1-0 op achterstand komt was dubieus. Een speler van CHRC zet voor en de kans wordt gemist. Daarna gaf de scheidsrechter op slag van rust alsnog een strafschop aan de tegenstander die benut werd:1-0 (Hannes Rensen). Ik heb de scheidsrechter naar de reden van de strafschop gevraagd. Hij meende dat de speler werd aangetikt maar wilde eerst het voordeel afwachten. Daarna gaf hij de strafschop alsnog”, had de trainer gehoord.

Ede/Victoria keek dus na de eerste helft tegen een 1-0 achterstand aan, maar bleef hard werken. ,,Een compliment voor de ploeg dat zij erin bleven geloven. Beide ploegen kregen kansen maar vooral de thuisclub was daarbij zeer onzorgvuldig. Overigens hebben wij daar geen bezwaar tegen aangetekend”, lachte het trainersduo Danny Suitela/Dick Hoefakker.

De Ede/Victoria trainer paste in de rust en tweede helft wat wissels toe. ,,Die pakten goed uit. Jeugd vanuit de eigen gelederen laten instromen is ons doel. En dat is gelukt”, ging Suitela verder. In de vijfenzestigste minuut werd Ede/Victoria eindelijk beloond voor het doorzetten. ,, Een voorzet van Refaat Akoulai kwam uiteindelijk via via bij Roderick Coleridge die binnen de vijf meter intikte”, lachte Suitela. Collega Dick Hoefakker merkte daarbij op dat keeper Noah Suitela, de zoon van de trainer, Ede/Victoria in de wedstrijd had gehouden met een aantal goede reddingen. ..Dat kan Dick beter zeggen, maar het is wel zo”, vulde de trainer aan.

Nadat Ede/Victoria nog een geweldige kans had gemist was het Geoffrey van de Kamp die de kroon op het werk zette. ,,In de slotfase, ik denk nog zo’n twee minuten te spelen, kopte hij raak. De 2-1 zege werd in de laatste minuten succesvol verdedigd. Sommigen zullen misschien zeggen dat het een ‘gestolen’ zege is. Maar dat is maandag al vergeten. Ik wist het nu al niet meer”, sluit Danny Suitela tevreden af.

Ede/Victoria neemt op dit moment de zesde plaats in de vierde klasse B in. De ploeg heeft negen punten uit zes wedstrijden. Zaterdag volgt de uitwedstrijd bij Lienden.