Afscheid nemende Martijn van den Dikkenberg blijft met Advendo’57 hopen

29 maart 2022 om 22:55 Voetbal

EDERVEEN We moeten terug naar de vorige eeuw om een Advendo selectie te vinden zonder een Van den Dikkenberg. Maar over een paar maanden is het zover. Nadat broers Jarco en Henry eerder met ‘pensioen’ gingen, komt er met het stoppen van Martijn een einde aan het tijdperk ‘Van den Dikkenberg. De kans is meer dan aanwezig dat het zeker niet een gedroomd afscheid gaat worden. Want omdat Advendo’57 ook het inhaalduel met 0-4 verloor van Terschuurse Boys, komt de vierde klasse dichterbij.

Door Wim van Kessel

,,Eigenlijk was de eerste helft typerend voor ons huidige voetbalseizoen’’, keek de gewisselde Van den Dikkenberg (34) terug. ,,Je begint aardig, maar komt toch met 0-1 achter. En dat het een buitenspeldoelpunt was, is eigenlijk niet meer verrassend. Alles wat tegen kan zitten, zit ons tegen. Maar als je eerlijk bent, heeft het ook met kwaliteit te maken. Anders verlies je niet dertien van de vijftien wedstrijden.’’

Advendo’57, zonder de sterkhouders Marien van Roekel, Jacco van den Brink en Rik Kelderman, voetbalde voor de rust niet eens zo verkeerd. Het was beter dan de opponent. Bij een corner viel de bal op de lat, en werd een schot van Luc Goudsblom van de lijn gehaald. Net daarvoor was een poeier van Jordie Koudijs op fantastische wijze uit de kruising gehaald door Gerben Hilgers. En op slag van rust raakte Goudsblom de binnenkant van de paal. ,,Wij voetballen vaak leuk mee, maar verliezen uiteindelijk toch.’’

Tot de rust bleef het bij het doelpunt van Milan van Veldhuizen. Direct na de rust scoorde de ingevallen Gino Kamphorst de 0-2. ,,Dat was mentaal een tik. Dan denk je: zit het nu nooit mee’’, bekende Martijn van den Dikkenberg. De wedstrijd was gelopen. Een vrije trap van Gydo Vos ging via Gerben Overeem in eigen doel. Opnieuw Kamphorst bepaalde eindstand op 0-4.

AFREAGEREN Martijn van de Dikkenberg zag het vanaf de zijkant. De linksbuiten reageerde zich af op de dug out. ,,Dat zit nog steeds in het aard van het beestje. Ik vond de wissel niet terecht. Wij hadden gehoopt vandaag te winnen, en dat zaterdag ook bij Stroe te doen. Dan ben je van de laatste plaats af. Het halen van een PD plaats is het maximale. Nu moet het echt zaterdag bij Stroe gebeuren.’’

Na 16 jaar stopt Martijn van den Dikkenberg. ,,Ik ben er klaar mee. Liep al eerder met de gedachten. Maar door de coronajaren, en het feit dat Jacco van den Brink en Marien van Roekel terugkwamen, hoopte ik op een mooi afscheidsjaar. Maar het valt dus zwaar tegen. Wij hebben zo’n beetje alle oefenwedstrijden gewonnen. In de competitie valt het zwaar tegen. Ik ga er echt alles aan doen in mijn afscheidsjaar niet te degraderen. Maar als hekkensluiter met vijf punten achterstand op Stroe, is het vooral hopen’’, besluit Martijn van den Dikkenberg.

OPMARS Terschuurse Boys stond niet eens zo lang geleden ook in de gevarenzone. Maar is met een geweldige opmars bezig. Samen met AGOVV en VVOP staat men bovenaan in de tweede periode. En zes wedstrijden zonder tegendoelpunten, zorgt voor een zesde positie op de ranglijst. Blauw Geel’55 en Hoevelaken zijn de laatste twee tegenstanders in de tweede periode. ,,De peridode pakken tegen Hoevelaken, zou een fantastisch scenario zijn’’, keek Willem van ’t Land voor uit.

De trainer van Terschuurse Boys had twee wisselende helften van zijn ploeg gezien. ,,Over de eerste was ik zeker niet tevreden. We stonden ’half’. Advendo wist zich daar goed door heen te spelen. Wij mochten niet klagen over de 0-1 ruststand. Ik heb in de rust daar zeker wat van gezegd. Daarna werd er hoger druk gezet. Het spel was veel beter, en dan win je heel gemakkelijk met 0-4.’’