Van Gent Finaleweken: Advendo’57 kan geen punten pakken van Veenendaal

23 april 2022 om 19:37 Voetbal Van Gent Finaleweken 2022

EDERVEEN ,,De 0-2 nederlaag zal door de neutrale of Veenendaalse toeschouwer misschien als terecht worden beoordeeld. Ik denk dat als we de eerste helft wat scherper waren geweest een punt er zeker in had gezeten”, meende Advendo’57 speler Luc Goudsblom.

Zijn Veenendaalse opponent, misschien wel de beste man van het veld, aanvoerder Wout Jan van de Kleut noemde de zege juist volkomen verdiend. ,,Ik denk dat Veenendaal het goed heeft gespeeld. Ons systeem dat trainer Tom Gesgarz heeft bedacht (1-5-3-2, red) werkt voor ons uitstekend. Zelf ben ik door wat blessure gevallen in de achterste linie beland. Ik voel me daar als een vis in het water. Bijna op mijn lijf geschreven.”

Op sportpark Allemanskamp ontspon zich een mooi tactisch schouwspel. ,,Veenendaal heeft een lastig spelsysteem. Daar heeft Advendo’57 zich aan aangepast. In de tweede helft weer ons eigen systeem gehanteerd. Je zag het verschil. Misschien hadden we eerder om moeten schakelen, maar als je punten pakt hoor je daar niemand meer over”, oordeelde Goudsblom. Beide spelers zagen een middenveld waarop niet altijd juist werd geanticipeerd. ,,Ik mocht al na een minuut of tien het hele veld oversteken met de bal zonder dat me een strobreed in de weg werd gelegd. Het schot was krachteloos, maar toch”, keek Van der Kleut terug. ,,Dat klopt. Ook bij een doelpunt (0-2, red.) werd die aanvoerder weinig gehinderd. We liepen wel mee, maar hinderden niet echt”, sipte de Advedno’57 speler.

De 0-1 was een vlot lopende Veenendaalse aanval. Het was Alfred van Doorn die de Veenendaalse trekker overhaalde. ,,Na een minuut of 25 nam Veenendaal meer het initiatief”, oordeelde beide spelers onafhankelijk van elkaar. Rechtsback Berry Wayne mocht van achteruit oprukken. Advendo’57 speler Dirk van Grootheest werd uitgespeeld en de voorzet perfect afgerond.

Er waren kleine mogelijkheden over en weer zonder dat de keepers echt in gevaar kwamen. ,,In ons systeem zijn de backs buiten de rechts- en linksbuiten. Onze trainer heeft dat er in het begin ingepompt. Ja, de bondscoach Louis van Gaal neemt het nu ook over. Hij legt dat heel ingewikkeld uit maar bij Veenendaal is het inmiddels echt ingebakken”, legt de Veenendaalse aanvoerder uit.

,,Zowel Martijn van de Dikkenberg als ik moesten de opbouw storen. Dat kost echt veel kracht. Maar het feit dat ik, net als vorige week tegen Blauw Geel’55 negentig minuten speelde, geeft aan dat trainer Fluit vertrouwen in mij heeft. Nee, ik heb geen plannen bij Advendo’57 weg te gaan”, laat Luc Goudsblom weten.

,,Hoewel Veenendaal een fijne warme club waar ik mij echt thuis voel, ga ik volgend seizoen naar Lunteren”, zegt Edenaar Wouter van de Kleut. Die eerder bij Bennekom en Blauw Geel ‘55 speelde.

AANDEEL In de 0-2 heeft de aanvoerder een groot aandeel. Een goed schot van Mohammed Ali Hassan wordt door doelman Ewald van Manen tot corner verwerkt. Uit de corner komt de bal bij Van der Kleut die rand 16-meter aanhaalt. De bal wordt half gestopt en Hassan pikt nu wel zijn doelpunt mee.

In de tweede helft gaat Advendo ’57 drukken. Veenendaal loert op de counter en krijgt kansen. ,,Ik denk bij iets meer koelbloedigheid (invaller Rodney van Klooster, red.) de wedstrijd in een vroeg stadium beslist had kunnen worden. Gelukkig laat Advendo’57 een strafschop onbenut, anders wordt het wellicht nog spannend. Doelman Guido Prins kiest de goede hoek. Wij wisten dat de bal rechts ingeschoten werd. Dat is ook voorbereiding”, sluit Van der Kleut af.

,,Jammer voor Jacco van den Brink, hij is meestal heel trefzeker. Maar daardoor is niet verloren. Wel de slotfase misschien wat minder spannend. Advendo’57 geeft zeker nog niet op. Vijf punten achterstand op Stroe is niet onoverkomelijk. Ik zie nog voldoende perspectief om P/D wedstrijden te bereiken”, sluit Goudsblom gedecideerd af.

Advendo’57 staat na deze speelronde op de laatste plaats met 19-9. Zaterdag wacht een uitduel bij Rood-Wit’58 in Putten.

Derdeklasser Veenendaal staat op de zesde plaats met 18-29. Veendaal wacht komende week twee wedstrijden. Uitgespeeld wordt dinsdagavond het duel tegen ONA’53 bij een 0-0 stand. Deze ploeg heeft een punt meer dan de Veenendalers. Zaterdag komt Terschuurse Boys op bezoek.