Remco Speelziek
Remco Speelziek Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Arnold Brehler schaamt zich voor eerste helft DTS Ede

28 mei 2022 om 18:33 Voetbal

EDE ,,Ik heb mij echt geschaamd voor de eerste helft. Dat sloeg echt nergens op. Wij gaven drie doelpunten weg’’, had Arnold Brehler gezien. ,,Ik was echt boos in de rust.’’ Het sorteerde enig effect, want DTS Ede kwam terug tot 3-2 tegen DOS Kampen. Maar uiteindelijk bleven de Edenaren zonder punten, waardoor ook de theoretische kans op de titel is verkeken.

,,Bij de 1-0 (Twan Knul) stonden wij na een ingooi allemaal te kijken. Het tweede doelpunt (Mathijs de Blok) ontstond uit een corner van ons, waarbij er sprake was van een vijf tegen twee situatie. En balverlies van Christoph Willemsen leidde de 3-0 (Twan Knul) in. Je kunt van te voren van alles afspreken, maar het begint bij het winnen van duels en de wil ergens voor te willen spelen. Dat ontbrak bij ons’’, stelde de trainer van DTS Ede klip en klaar.

,,Ik zal maar niet zeggen wat ik in de rust heb gezegd. Wel dat met Geert de Jong, Remco Speelziek en Ahmed Lak drie nieuwe spelers werden gebracht. Door doelpunten van Remco Speelziek en Frank Boers zaten wij weer in de wedstrijd. Maar in plaats van door te drukken, waren wij vooral druk met randzaken. Dat leverde nog wat gele kaarten op, waaronder twee voor Ko Snel. Ook met tien man hadden wij nog kansen op de gelijkmaker. Maar het was niet onze middag’’, sloot Arnold Brehler af.

Zaterdag sluit DTS Ede de reguliere competitie af tegen De Merino’s, dat nog in degradatiegevaar is. Een week later begint voor DTS de nacompetitie.