Tweede zaalvoetbalclub in het Edese begint met derby.
Tweede zaalvoetbalclub in het Edese begint met derby. Ronald den Uijl

Edesche Boys en FC Bordeauxboys slaan handen ineen

28 augustus 2022 om 11:10 Voetbal

EDE Edesche Boys en zaalvoetbalvereniging FC Bordeauxboys gaan samen deelnemen aan de KNVB-zaalvoetbalcompetitie.

Eip Janssen

,,Redouan Hazzat heeft namens FC Bordeauxboys bij ons aangeklopt. Er waren wat informele contacten vooraf of het tot een samenwerking kon komen. Edesche Boys op bestuurlijk en organisatorisch vlak en FC Bordeauxboys op spelers gebied”, opent Edesche Boys bestuurslid Erik van Aalst.

Na enige gesprekken lijkt een vruchtbare samenwerking van de grond te komen. De KNVB heeft er kennelijk ook alle vertrouwen in en heeft het combinatieteam in de hoofdklasse ingedeeld komend seizoen.

,,Ik denk dat er mede door de inspanningen van Redouan (Hazzat, red.) een goede selectie staat. Wij (Edesche Boys) helpen hen graag op organisatorisch gebied. Zie het als een nieuwe tak bij de club, naast prestatief en recreatief voetbal.”

Bij Edesche Boys dat op 10 oktober 1927 is opgericht is men blij met de samenwerking met FC Bordeauxboys. ,,Maandagavond (29 augustus, red.) speelt het eerste team een bekerwedstrijd tegen Jong ZVV Ede 2. Een hele bijzondere loting van de KNVB om gelijk maar een derby te krijgen. Maar we zijn er heel blij mee. Er wordt gespeeld in de Van der Knaaphal. De aanvang is 22.00 uur”, gaat Van Aalst verder.

De indeling in de hoofdklasse door de KNVB kwam mede tot stand omdat men een behoorlijk spelerspotentieel kon laten zien. ,,Anass el Hassnaoui, Anouar Haout en coach Redouan Hazzat zijn in het zaalvoetbal best aansprekende namen.”

Van Aalst laat weten dat Edesche Boys op de achtergrond hard werk volgend seizoen weer met een eerste elftal in de KNVB-competitie uit te komen. ,,Ook daarover is met Redouan Hazzat gesproeken. Maar dat was nu geen haalbare kaart meer. Ik ben hoopvol dat het volgend seizoen wel lukt. Een aantal mensen zijn er mee bezig. Laten we een broedende kip niet storen. Het proces is in gang gezet”, sluit Van Aalst af.

Maandagavond 29 augustus bekerwedstrijd Edesche Boys/FC Bordeauxboys – Jong ZVV Ede, 22.00uur Van der Knaaphal. Toegang gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie